Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hónapos lányom még mindig...

22 hónapos lányom még mindig nem beszél, kb 10 szót mond. Szerintetek gond lehet?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 18. 10:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Vannak gyerekek akik egyik percről a másikra kezdenek el beszélni 3 évesen. Nem hiszem, hogy nagyon aggódni kellene, ha amúgy megérti amit mondasz neki, figyel rád, érdeklődik, szépen fejlődik. Védőnéninél, gyermekorvosnál rákérdezhetsz. Beszélj hozzá sokat, hajolj le hogy lássa a szádat úgy beszélj, a szavakat amiket használ azokat kérd is számon, pl. Kérsz teát? Igen. (ne bólogasson ha nem mondja), nézzetek könyveket és beszéljétek meg (ez itt autó, itt egy hinta, ott egy kutya) , amikor sétáltok akkor is mond el neki nézd ott egy busz, egy madár.
2013. ápr. 18. 10:47
 2/13 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy gond van, de valahol olvastam,hogy létezik beszéd indító foglalkozás/tréning, amit 2 éves kor környékén szoktak alkalmazni.

De szerintem a 22 hónapos még nincs elkésve, majd egyszercsak elkezd beszélni és csak mondja, mondja...

2013. ápr. 18. 10:49
 3/13 A kérdező kommentje:
Persze,sokat beszélünk hozzá,olvasunk neki,képeket nézegetünk stb...A védőnő szerint már 2 szót kellene összetennie ,ennyi idősen ,ezért aggódom.
2013. ápr. 18. 10:51
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs gond, már csak azért se, mert már mond azért szavakat. Gond akkor lenne, ha egyáltalán nem mondana semmit. Egy ismerősöm kisfia volt úgy, hogy 2 éves volt és a bölcsiben a gondozónők szóltak a szülőnek, hogy gond lehet, mert a fiú a nevére se figyel, csak annyit mondott, hogy kö-kö". Kiderült halláskárosult.

Lányoknál általában azt mondják, hogy 2,5 éves korukig várnak, hogy beinduljon a beszéd, de 3 éves kor se ritka. Ha esetleg 2,5 éves korára se javul a beszéde, nem látsz változást, akkor kell elvinni szakértői véleményt kérni.

2013. ápr. 18. 10:54
 5/13 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam most 23 hónapos,és kb. 10-12 szót mond. A lányom ilyenkor már verseket mondott, a középső gyerek meg még ennyit sem beszélt mikor ennyi idős volt mint most a kicsi.Szóval nagyon eltérő,még tesók között is.Nem kell aggódni. :) Hidd el.
2013. ápr. 18. 10:54
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Minden gyereknek más a beszédfejlődési tempója, van aki lassan de biztosan halad, van aki sokáig hallgat, de aztán 2 hét alatt be indul. Ha nem látod, hogy a hallásával gond lenne akkor várj türelemmel, semmi gond nem lesz. Az erőltetett beszédből sokkal nagyobb gondok lehetnek. Még a csapból is a különböző terápiák folynak, de arra senki nem gondol, hogy persze, hogy működnek ezek a terápiák mert a gyereknek semmi baja. Ha nem járt volna terápiára akkor is ugyan így fejlődött volna.
2013. ápr. 18. 11:03
 7/13 A kérdező kommentje:

Biztos,hogy hall,mindent megért(kivéve amit nem szeretne:-))

Ha kérünk valamit teljesíti Pl,hozd ide a babádat vagy a távirányítót akkor azonnal hozza,vagy adj anyának egy puszit stb.Tehát ilyen szinten szerintem nincsen gond.Nem tudom,hogy mennyire lehet örökletes ,de én 3 éves koromig meg sem szólaltam.

2013. ápr. 18. 11:10
 8/13 anonim ***** válasza:
Lányom 23hós,helyzet hasonló. Szerintem már rég beszélnie kellene,egész nap beszél hozzá 4éves nővére,ill.én. Mindent megért,megértet. És mégsem. :(
2013. ápr. 19. 22:51
 9/13 anonim ***** válasza:

Hogy mit "kellene" csinálnia a gyerekednek, hogy "normális" legyen, olyan szépen el tudják mondani a védőnők.. Bár ezt Te is meg tudod tenni, ha előveszel egy szakkönyvet, csak annyi a különbség, hogy Te nem kapsz érte fizetést... :)

Nyugodj meg, TELJESEN NORMÁLIS a gyermeked. Majd beszél, ha megérett rá a drága kis agya. Ő majd másban lesz első!!! :)

2013. ápr. 20. 01:02
 10/13 anonim ***** válasza:
Az én fiam 19 és fél hós, és kb szintén 10-12 szót mond, de érti, amit kérünk tőle (többnyire), és meg is csinálja. Továbbá babanyelven halandzsázik sokat, magyaráz a maga nyelvén.
2013. ápr. 20. 01:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!