Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem hajlandó kifújni az...

Nem hajlandó kifújni az orrát, pedig kitudja, ha szólok neki úgy menekül mintha legalábbis szellemet látna? Amúgy is "fordítva van bekötve", mit csináljak már?

Figyelt kérdés

Már nem bírom 4 éves kisfiam pici kora óta fordítva van bekötve.Amikor még pelusos volt ő nem azért sírt mert bekakilt vagy bepisilt, hanem azért mert tisztába akartam tenni.Amikor már tudott menni, szabályosan fél órát kergettem a házba mire letudtam őt teperni és tisztába tudtam rakni. Ha szólok neki hogy jöjjön enni, szinte kiborul hogy ő nem éhes.

Ilyenkor meg amikor beteg egyszerűen katasztrófa.Az orrát nem fújja ki, csak szipog, ha szólok hogy ne szipogjon fújja ki elszalad.Már csak akkor engedi hogy megtöröljem neki amikor annyira megtelik az orra hogy nem tudja felszívni és kifolyik. :(

2013. ápr. 27. 09:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Márpedig ez nagyon nem jó.

Mert ha betegségnél az orrváladék nem tud rendesen távozni, akkor abból akár arcüreg vagy homloküreg gyulladás is lehet. Ilyenkor nincs mese, ki kell fújni az orrot, ha nem akarja, akkor gondolom használtál régen orrszívót, újra bele lehet vetni. Úgy tudom, legalább is, amilyen nekünk van, azt egészen 6 éves korig lehet használni. Egyrészt akkor a váladék biztosan fog távozni, másrészről pedig lehet a porszívózással szemben jobb színben fog feltűnni neki a sima, zsebkendővel történő orrfújás és akkor hajlandó lesz.

Amúgy az meg, hogy pelenkázásnál elszaladt és ha éhes is, de akkor sem ül le enni, ez meg nem csak nálatok van így. Egyszerűen ők sokkal mozgékonyabbak, "nem érnek rá" ilyen dolgokra.:) De nyilván meg lehet oldani az ilyet.

2013. ápr. 27. 09:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Enyém dettó ilyen "bekötésű", de még csak 2,5 éves. Jópárszor ha nem volt hajlandó többedik kérésre sem kifújni az orrát, jött az orrszívó, birkózással, üvöltéssel. Azóta fújja rendesen vagy ha nem, elég vele fenyegetni.
2013. ápr. 27. 10:05
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát lehet tényleg érdemes lenne megint venni egyet.Amikor kicsi volt elemeset használtunk, az már nincs meg.

Csak azzal az a bajom hogy annyira tud vergődni hogy félek kiszúrom vele a szemét. :(

2013. ápr. 27. 10:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is eros 3 evesem van. Az orrszivas nalunk is olyankor jon ha elmenekul a zsepi elol. Leulok terpeszben az agyra osszekeszitem elotte az orrmosos cuccokat mert mi olyankor ki is mossuk (ugy nem gxullad be az arcureg) ahogy terpeszbe vagyok behuzom a labamkoze, ket karjat a combom ala teszem es igy mar nem tud csapkodni... Nem tudom kiszurni a szemet... Nalunk surun kellett hasznalni mert 1 eves koratol 2 eves korig arcureggyulladassal szenveftunk. Korhazban mutattak meg hogy kell a trutyit kimasdzirozni az arcbol hogy ne gyulladhasson be
2013. ápr. 28. 08:16
 5/8 anonim ***** válasza:

OFF:

Hogy kell kimaszírozni hogy ne gyulladjon be??

2013. ápr. 29. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Ahogy porszívózod az egyik orrlukban a másik ellenkező oldalon az orra mellett a mutatóujjaddal párhuzamosan betámasztasz és elkezded kifelé húzni, 2-3 alkalommal lassan. Aztán körkörösen hüvelykujjal (az orrcsontfelé) ugyanez mind a két oldalon, közben stérimárral vagy sóoldattal fújok be neki, hogy lazítsa fel a trutyit. A homlok üreg ugyanez csak ott lefelé és felfelé "simogatod a pofit" olyan erővel, hogy nyomd egy kicsit de mégse kéküljön bele az arca.

Nálunk úgy néz ki hogy bal oldalt pórszívó jobb oldalt szívás masszírozás és befújás sóoldattal és ismét masszírozás, aztán homlok üreg masszírozás, jobb oldalt porszívó bal oldalt masszír és befújás megint masszírozás, homlok masszír. Ha sok a cucc kezdődik elölről... A sóoldat meg jól fel is oldja a trutyit. Most Fiamnak 3 éves szinte fekete volt a "slejm" úgy begyulladt aztán most 2 napig kellett mosni masszírozni 2-2 alkalommal (ő már ügyesen ki is fújja) és mostmár megint szép víz színű...

Remélem érthető voltam így leírva bonyolult de ha próbálod a saját arcodon akkor rájössz a technikára...

2013. ápr. 29. 12:26
 7/8 anonim ***** válasza:

a sóoldatozáshoz egy kicsit hátra kell hajtani a fejét. Én befogom két combom közé hogy jól hátra érjen ha nagyobb akkor lehet mondani neki, hogy kakukkoljon mert zár a gége fedő ahogy kimondod hogy kakukk és sokkal jobban kijön a trutyi...

Tök édesek a kölykök ahogy mondják hogy kakukkkkkk kakukkkk és közben szívják a nozijukat

2013. ápr. 29. 12:28
 8/8 anonim ***** válasza:
igen érthető,köszönöm.Ha legközelebb meg lesz fázva kipróbálom.
2013. ápr. 30. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!