Patthelyzet a játékelvétellel, ilyenkor mi van?
Figyelt kérdés
2éves, dackorszak, nem rakott rendet, kapott kisebb határidőket, befenyítettem hogy ha X időre nem rak rendet, elveszem ami a földön van, mire visszamentem, egy komplett polcnyi készségfejlesztő fajátékot lerámolt. Kapott újabb határidőt, nem szedte össze, összeszedtem elkobzási céllal, hogy majd egy kisgyereknek adom aki megbecsüli a játékokat, azt mondta jó, és még segített is összerakni a ládába. Most ilyenkor mi van? Ha valamikor visszaadom, magamnak mondok ellent, ha nem adom, minek vásároltam össze ennyi hasznos dolgot? Nem a hülye babáinak kell búcsút mondani hanem épp annak ami hasznos. Mit tegyek?2013. ápr. 26. 18:43
1/12 anonim válasza:
Eszes gyerkőc :D Amúgy fogalmam sincs, az enyém elpakolja, ha kérem, hogy rakjon rendet...
2/12 anonim válasza:
Pár napig, egy hétig tartsd magadnál és utána add vissza, ha valami "jót" csinál.
3/12 anonim válasza:
Bocsi nem tudok tanácsot adni,csak elképzeltem a helyzetet,és tényleg milyen kis okosak tudnak lenni ezek a kis emberkék. :) Nagyon aranyos történet,bár Neked bosszúság hamarosan remélem én is megtapasztalhatom :)35 hkm
4/12 anonim válasza:
Uh, ne haragudj, de egy 2 évesnek egyáltalán nem kell tudnia azt, amit elvársz tőle. "Kapott kisebb határidőket, befenyítettem"... saját magadat hoztad hülye helyzetbe, hamarabb meglettél volna, ha saját magad gyorsan összedobálod a dobozokba (vagy ahol tartjátok) a játékokat. Ha majd 4-5 éves lesz, és még mindig itt tartotok, akkor lehet valami probléma, de az, hogy 2 évesen úgy viselkedett ahogy írtad, teljesen normális és életkorának megfelelő.
5/12 anonim válasza:
Igen, szerintem is kicsi ehhez egy két éves. Okosak, ravaszak, de nem érdemes még ilyenekkel zsarolni. Ezt 3-4 évesen ok.
Nem volt semmi értelme annak, amit csináltál.
Inkább játékosan együtt pakolásszatok, szépen megtanulja.
6/12 anonim válasza:
Érdekes, ha néha nem akar összerakodni, elég, ha felveszem az egyik könyvet, játékot, hogy kidobom,azonnal rakja össze a holmiját...
7/12 anonim válasza:
Egyszer szólsz, másodszor elveszed. Ha ezt nem tartod, akár az egész szobáját is kipakolhatod, csak röhögni fog rajtad, ahogy azt most is tette. Nem az a következetesség, hogy órákig könyörögsz. Az én anyukám anno egyszer szólt, hogy pakoljak el, nem tettem és szó szerint kivágott az ablakon mindent a kertbe (családi ház volt). Napokig szedtem a cuccokat a sáros virágoskertben. Sosem volt többet szanaszét. Határozottabb és gyorsabb reakciókra van szükséged, ha uralni akarod a helyzetet, mert most csak derül rajtad. 2 éves, de ahogy te is látod, ugráltat és irányít. Kicsi, de nem buta!
8/12 anonim válasza:
4-5-ös válaszolóknak igaza van. Ez még nem elvárható egy 2 évestől, hiába mondod, nem igazán méri fel az ok-okozat összefüggéseit, illetve a befenyítést sem érti. Enyém is 2 éves, együtt rakjuk el a homokozójátékokat a homokozóba, megkérem segítsen, aztán vagy segít vagy nem, de látja, mit teszek, ez lesz neki a természetes, hogy elpakolunk.
9/12 A kérdező kommentje:
Szerintem ha 4-5éves koráig én pakolom el,kiröhög ha majd akkor kezdem rávenni,mint ahogy a fogát is az első foga óta mossuk,a játékpakolás is megy már közösen és egyedül is jó pár hónapja.Este ezt mondta "anya bocsánatot kérek,legközelebb akkor mászok be a babakocsiba,ha megengeded",ő ne látná összefüggéseiben a dolgokat?Okosabbak mint gondolnánk,szerintem ez nála inkább makacsság.Még egy ideig együtt pakolunk majd,de a könyörgést befejeztem.Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 26. 22:24
10/12 anonim válasza:
Fiam 2 éves - dackorszak...
Ha szólok, hogy pakoljon el - nem pakol. De(!), ha én elkezdem, és úgy szólok neki, hogy segítsen, akkor mindig jön. EGYÜTT pakoljatok el! Szerintem, a te gyerkőcöd is azért ment oda összerakni, mert te elkezdted.
Ne fentről dirigálj neki, hanem legyél a társa ilyenekben (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!