Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megrémült a gyerekem, hogy...

Megrémült a gyerekem, hogy nyugtassam?

Figyelt kérdés

Tegnap este átjött anyósom és a 20hónapos lányom ficánkolt előtte, erre ő azt mondta: ülj meg, mert elvisz a cigány, itt van már a nappaliban. Mi nem ijesztjük a gyereket semmivel és senkivel mert szerintem a nevelés módja nem ez, hanem az, hogy megértsemit miért szabad vagy sem és nem félszből. A gyerek minden megért és odajött hozzám, mondta hogy bú, bú, azaz buta volt és leült a székére, ez lenne nekünk a büntetés. Mondtam, hogy mi történt, erre anyósom elismételte jó hangosan, amire a gyerek kegyetlen zokogásba kezdett és mutatta a nappalit. Azóta nem megy ki egyedül a nappaliba, csak ölben akar lenni ha arra van utunk és akkor nyugszik meg, ha kimegyünk a kertbe. Azóta is kérdezgeti hogy bú, bú? hogy ő buta. Próbálom nyugtatni, hogy ügyes kislány,már bejártuk az egész házat, hogy nincs ott senki és a nagymama csak viccelt, de remeg amint mondom, hogy menjünk be és sírásba kezd.

Próbálok nem eréjesen rászólni, megmagyarázom, ha valamit nem szabad, eprsze gyerek, de tudja ha valamiben sántikál és már előre szól, ha készül valamire. Ügyes, okos gyerek, hamar kapcsol bármi történik, tudja. Próbálom dícsérni egész nap és bíztatni.

Mit csináljak? Mikor felejti el?

2013. ápr. 23. 12:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Sajnos ez az ijesztgetés még mindig egy nevelési eszköz. Próbálj(atok) meg beszélni az anyóssal, hogy megijedt a gyerek. Többé ne mondjon ilyet, ne ijesztgesse!

Az sokat segít, hogy ti eleve nem csináltok ilyet. Talán hamarabb túl lesz rajta. Addig is csináljatok sokféle szórakoztató dolgot és sétáljatok sokat a szabad levegőn!

2013. ápr. 23. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Szegény :(

Nem tudom, hogy mit tennék a helyedben....

Szerintem kérd meg anyósodat, hogy magyarázza el a kislányodnak, hogy nem jöhet be senki a lakásba és a mama csak viccből mondta... Lehet, hogy jobban megnyugodna ha tőle is hallaná, hiszen ő ijesztgette ezzel.

Nálunk az jött be, hogy senki nem tud bejönni, mert be van zárva az ajtó az ablak pedig olyan üvegből van, hogy a betörők nem tudják kinyitni :-)

2013. ápr. 23. 13:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Ezt tesszük, de néha be kell menni enni, pelust cserélni stb és akkor kezdi a sírást és remegést. Vissza kellene szoknia és megnyugodnia, ilyen még soha nem volt.
2013. ápr. 23. 13:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én anyám is megijesztette, én azt mondtam az akkor még 2évesemnek, hogy a mama butaságokat beszél és nincs kint a nappaliban senki. Erről kb 1hétig beszéltünk, aztán minden oké lett. De volt olyan, hogy azt mondtam a lányomnak, mert tisztára be volt sózva, hogy: bolha ment a popsidba? Erre el kezdett sírni, hogy vegyük ki a bolhát a popijából. El kellett játszanom, hogy kiveszem, és újabb 1hét volt, mire megnyugodott. De mindig ellenőriznem kellett, hogy már nincs benne bolha. :) Vigyázz mit mondassz (és ezt anyóssal is meg kéne értetni), mert ő elhisz mindent, Nem tud még különbséget tenni a viccelődés és az igazság között. Benne feltétlen bizalom van. A bolhás eset óta ezt megtanultam, azóta nem viccelődök és mindent betartok úgy, ahogy mondtam, mert megjegyzik. A kérdésedre a válasz: türelemmel és ne aggódj elfelejti
2013. ápr. 23. 13:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4es vagyok: Szerintem nektek is el kellene játszanotok, hogy nem tudja őt elvinni a cigány. Pl. mondjuk bejöhetne valaki neki idegen és elmondhatná, hogy az ő neve: cigány de nem visz el gyerekeket, mert ő kedves csak anyával-meg apával jött beszélgetni.
2013. ápr. 23. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát én a Te helyedben lett volna anyósomhoz egy-két keresetlen szavam, már az első alkalommal is amikor kimondott a száján ilyet, tuti nem hagytam volna, hogy másodszor is ezzel rémisztgesse a gyereket! Pfff.... Remélem anyóst azért helyreraktátok!

Szerintem a kislányoddal most ne beszélj erről, próbáld meg most kerülni vele a nappalit, inkább legyetek a szobájában, a konyhában, a szabadban, a hálóban akárhol, csak akkor menjetek át a nappalin ha nagyon muszáj. El fogja felejteni, de idő kell neki. Persze ha elkezd sírni, akkor vigasztalni kell, érezze, hogy Te ott vagy és nem történhet semmi baj. Esetleg az esti mesélésnél találj ki Te egy mesét egy kislányról, aki olyan házban élt ahová az anyukáján és apukáján kívül nem tudott bemenni senki és milyen biztonságban volt az a kislány stb. stb.

2013. ápr. 23. 13:18
 7/8 anonim ***** válasza:

mi ha fél valamitől akkor elijesztjük a gonosz szörnyeket :D néha még meg is verek egy-kettőt! :D

van kis énekünk amit mi találtunk ki, mindketten ugrálunk, sálat vagy ami épp a kezünkben van lengetünk, kiabálunk, stb :)

ha nagyon gonosz valami az, akkor fogok egy nehezebb tárgyat és jól elverem ;)

amúgy bocs a megjegyzésnél, de az ijesztgetésnél már csak az rosszabb ha valami rosszat csinál a gyerek akkor lebutázzák! nem buta a gyerek, egy életre gátlásos lehet ettől!!! ne mondj ilyet! nem buta, hanem amit csinált az a butaság! a kettő között hatalmas különbség van, és erre csak jóval később jön rá az ember, mikor már számítana

2013. ápr. 23. 13:19
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem hívd át az anyósod, és mondd meg neki hogy mondja el a lányodnak hogy csak meg ilyesztette nincs ott semmi és senki.
2013. ápr. 23. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!