Most járok a 24. hétben és az egy éve megbeszéltek
szerint elkezdtem beszoktatni a bölcsődébe a kisfiamat,
ám célozgatásokkal, cinizmussal találkoztam a dadusok
részéről, ti kikérnétek magatoknak ezt?
11/20 A kérdező kommentje:
Munkáltatói igazolással vették fel,a családi vállalkozásunkban én is dolgozom és fogok is ha megszületett a pici .
Nekem az a véleményem, hogy az adott bölcsőde szabályai szerint vagy vegyék fel, vagy ne, de ha felveszik, akkor ne vágjanak nekem pofákat. Sok olyan kis vidéki bölcsi van, ahol szabályosan kell a gyerek ahhoz, hogy ne zárjanak be és sok olyan nagyváros van, ahol nincs elég hely. Nem írta a kérdező, hogy mi a helyzet. Mondjuk semmiképp nem szólnék érte, mert csak te járhatsz rosszul. Elvileg csak az a gyerek járhatna bölcsibe, akinek mindkét szülője dolgozik. Persze veszélyeztetett terhesség esetén is felveszik, de szülés után (elvileg) ki kellene venni. Úgyhogy véleményem szerint nyeld le a békát, mert örülhetsz, hogy felvették a gyerekedet.
2013. ápr. 23. 09:13
De mégis milyen munkakörben dolgozol? Na ez a másik amit nem értek, hogy minek vállal be valaki két picit ha úgyis dolgozni fog...Ha meg csak így hébe-hóba dolgozol az nem minősül állandó munkának. Egy családi vállalkozásban Ti osztjátok be az időtöket tehát az, hogy mikor foglalkozol a gyermekeddel a saját jogod eldönteni. És a picit hová fogod tenni ha megszületett? Majd a nyakadba akasztod?:) Ne haragudj de nem győztél meg jobban! Én úgy vélem igenis le kell mondani egy időre a munkáról ha valaki úgy dönt, gyermeket vállal! Mert a gyermek legalább egy hosszabb ideig megérdemli, hogy CSAK Vele foglalkozzanak...
2013. ápr. 23. 09:17
Hivatalosan nem is dolgozhatsz x ideig a szülés után.....
2013. ápr. 23. 09:18
De dolgozhat ha lemond a GYED-ről... (vagy a GYES-ről ha épp azt kap) de nem értem én ezt...Tényleg!
2013. ápr. 23. 09:19
Akkor lehet, hogy ezt azóta módosították? Korábban talán 3 hónapig (?) nem lehetett dolgozni.
2013. ápr. 23. 09:22
Teljesen igazuk van a bölcsiben a gondozóknak! Miért viszed a nagyot bölcsibe, ha te otthon leszel a kicsivel? Nyilván azért, hogy neked otthon könnyebb legyen! De akkor talán nem kellett volna 2 gyereket bevállalni kicsi korkülönbséggel. Azt meg nem hiszem, nyilván a bölcsiben sem hiszik, hogy egy újszülött mellett majd a családi vállalkozásban fogsz dolgozni. Vagyaz újszülöttet is beadod a bölcsibe ahogy csak lehet minél hamarabb?
2013. ápr. 23. 09:30
szal most dolgozol (papíron????)
de ha megszületik a gyerek akkor is elmész dolgozni a 6 hetes gyerek mellől és beadod a bölcsibe a picit is ?
nem hiszem h ezt fogod tenni....
ha eddig meg tudtad oldani h a gyerekkel otthon vagy akkor erre a kis időre nem mindegy???
4hónap múlva szülsz a bölcsi bezár 5 hétre nyáron
szeptemberben még simán otthon leszel a kicsivel
a nagy meg ide oda ráncigálva lesz és nem hülye gyerek tudni fogja h te otthon vagy a tesóval és fájni fog neki
2013. ápr. 23. 09:30
Igazuk van, bocs. Fel nem foghatom minek valakinek 2 gyerek kis korkülönbséggel, ha a nagyot lepasszolja. Pont tegnap utaztam a buszon, három nő beszélgetett, hogy nagyon is kellene az a 3 otthon töltött év a gyereknek, a bölcsőde egyáltalán nem jó a gyereknek. Az természetesen más, ha valakinek MUSZÁJ visszamennie dolgozni, mert akkor elengedhetetlen a bölcsi.
2013. ápr. 23. 09:33
Az egy dolog hogy állami bölcsibe járt amíg nem estél teherbe, de azóta át kellett volna vinni egy magánba, vagy családi napközibe, és fizetni utána, így senki nem szólna egy rossz szót sem.
Nyugodtan járhat a gyereked bölcsibe, ha nincs időd vele foglalkozni a kicsi mellett, vagy ha dolgozol, vagy ha csak úgy gondolod valamiért szükség van rá, a te dolgod, de akkor írasd át magánba és ne államiba, ez így nem fair. Minden "vállalkozó" ismerősöm így csinálja.
2013. ápr. 23. 10:01
Kapcsolódó kérdések: