Most járok a 24. hétben és az egy éve megbeszéltek szerint elkezdtem beszoktatni a bölcsődébe a kisfiamat, ám célozgatásokkal, cinizmussal találkoztam a dadusok részéről, ti kikérnétek magatoknak ezt?
teljesen megértem őket
ha éppen gyereket vársz és a nagyobbat kvázi lepasszolod .....
véleményem szerint azért mert tesó lesz még nem kellene bölcsibe irtani a nagyot - én nem engedném h ilyen esetben bölcsis legyen a gyerek
másik dolog ezzel olyan anyukától veszed el a helyet akinek tényleg szüksége lenne rá mert pl dolgoznia kell
a kérdésre válaszolva szépen csendben maradnék nyakat behúzva leszegett fejjel
spec most volt 3 éves a lányom, oviba nem vették fel mert ilyenkor nem szokták majd szeptembertől mehet, bölcsibe nem mehet mert pont az ilyen anyukák miatt nincs hely - spec 4 ilyen anyuka van a bölcsis csoportban ahova elvileg mehetne a lányom ....
dolgozom és a fizetésem szinte teljes egészében egy Csanára megy el mert más lehetőségem nincs -- vagy kirúgnak és erre fele igazi kincs a munkahely am csoda h vissza tudtam menni dolgozni
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
itt nagyjából leírtuk a véleményünket azzal kapcsolatban, ha egy anya otthon van a tesóval, és a nagyot bölcsibe adja...
A bölcsi helyeket a dolgozó szülők gyerekeinek tartják fent- sajnos sok kicsi még így sem jut be, pedig a családnak szüksége lenne az anyuka fizetésére. Egy éve még nem voltál állapotos, mikor egyeztettetek a bölcsödei férőhelyről. Így gondolom nem veszik jó néven, hogy be akarod adni a nagyot, mikor úgyis otthon leszel a kicsivel. Szerintem ennek köszönhető a cinizmus és a célozgatások.
(Nálunk alapból nem is mehet bölcsibe a gyerek csak akkor, ha az anyuka viszi a papírt, hogy x naptól munkába áll. Kevés a férőhely, 20-30 gyerek folyamatos várólistán van.)
Első vagyok, én is erre gondoltam, hogy ez lehet a probléma. Ha tényleg ez, akkor egyet kell, hogy értsek a többiekkel. Csak mert babát vársz, nem lesznek megértőek a bölcsibe íratással kapcsolatban. Hiszen a bölcsőde eredetileg azért lett kitalálva, hogy a dolgozó anyák, akik másképp nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét, megbízható, képzett szakemberekre bízhassák gyermeküket míg dolgoznak. Lássuk be, Te most nem dolgozol, nem is nagyon fogsz az elkövetkezendő 1-2 évben. Tehát elméletileg nincs megfelelő indokod arra, hogy beírasd. Egyáltalán hogy egyeztek bele, hogy járhasson, amikor munkáltatóit kérnek mindkét szülőtől?
Én megértem, hogy néha jól esne egy kis pihenés, kikapcsolódás, pláne várandósan. De ezt próbáld meg másképp megoldani. Nagyszülők, esetleg testvérek (ha vannak), barátok akik már ismerik a picit és elvállalnák egy fél napra... Én igazából azt nem értem, hogy miért vállaltál ilyen kis korkülönbséggel gyermeket ha úgy érzed, hogy nem megy egyszerre a kettő? (pedig még az egyik meg sem született) Nem kellene most kizárnod a nagyobbat, mert azt fogja érezni, hogy a pici baba fontosabb mint Ő! Nagyon rossz az időzítés!
De végülis a Te életed, ahogy Neked jó, úgy alakítod...
Ne kérd ki magadnak, igazuk van. Ha nem bírsz két kicsivel, nem kell kis korkülönbséggel szülni. A gyerekek nem hülyék, érezni fogja hogy a kicsi miatt van lepasszolva.
A másik pedig a helyhiány, ezt sem kell sztem amgyarázni.
Amellett, hogy egyetértek abban, hogy a dolgozó szülők gyerekei számára van fenntartva a bölcsi, kérdezném, hogy mégis honnan gondoljátok, hogy nem dolgozik?
Az én én fiam is bölcsis, szintén 24 hetes vagyok, és dolgozom. Még. Nyáron már nem fogok, nem is megy majd bölcsibe a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!