Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szemét húzás tőlem?

Szemét húzás tőlem?

Figyelt kérdés

Meguntam hogy a lányom éjjel nappal cumizott ma mind a kettö cumiját kettévágtam nem dobtam ki de azt mondtam szétrágta éjjel a manó

nem tudom milyen éjjeleim lesznek de muszáj volt.

Más is csinált ilyet? mit szolt a lurkó? szeptemberbe lesz 3 éves. tesója nem cumizik igy vissza tekintve hála a jó égnek

2013. ápr. 22. 08:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az volt. Az ilyen drasztikus dolgokat mindig kerülni kell, azonkívül meg kell tanulnod tisztelned a gyerekeid személyes tárgyait. Nem lehet csak úgy elvenni tőlük ezt-azt, mert téged most már idegesít.

Következetes sem vagy, mert nyilván nem a kislányod vette le a polcról a cumit néhány hetesen, hanem te adtad neki.

Az pedig, hogy egy ilyen megfoghatatlan dologgal ijeszted meg, mint hogy szétrágta a manó, miközben ő nyugodtan aludt... Megértem, hogy nyugodt éjszakákra vágysz, de az egész nagyon éretlen és buta dolog volt tőled, sokkal jobban kellett volna kezelni ezt a helyzetet.

Lehet, hogy holnapra már nem is fog emlékezni a cumira (hogyha már lelkileg teljesen érett volt arra, hogy elengedje), lehet, hogy napokig tartó sírás és szomorkodás, és egy jó hosszú időre kiható rossz élmény lesz a kislányodnak ez a tett.

2013. ápr. 22. 10:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Ismerősnek az volt, hogy kint játszott az udvaron és elvonták valami fáról ehető gyümivel a figyelmét, és mondták, h amíg esszük rakd le. Lerakta valahova és meg is felejtkezett róla. Amikor 1-2 óra múlva eszébe jutott, akkor hiába kereste "eltűnt". Utána kicsit szomorú volt, de többet nem akart cumit, nem hiányolta.
2013. ápr. 22. 10:52
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen szemét húzás volt. Te vagy a felnőtt, neked kellene ésszerű megoldást találnod, de ehelyett hisztizel. Mert ez hiszti, és ráadásul kegyetlenség. Most meg dicsekszel hogy jól megszívatod a gyereket mert felhúzta az agyad. Gratulálok. A jeggyűrűs példa tökéletes volt. Vagy vonatkoztasd bármire ami nagyon kedves neked. Bezzeg kiskorában jó volt hangtompítónak a cumi mi?
2013. ápr. 22. 12:59
 14/17 anonim ***** válasza:
15%

Nem olvastam végig az előzőeket, csak beleolvasgattam, és látom, hogy szemét dolognak tartják.

Én meg azt mondom, hogy nem kell ebből akkora ügyet csinálni, nem bántottad a gyereket, semmi nagy kárt nem okoztál a lelkében.

Az mennyivel jobb, amikor azt mondják a gyereknek, hogy elveszett a cumi??? Semmivel. Az én esetemben ilyesmi volt, és lám, egészséges lelkületű ember maradtam...

Lehet, hogy egy-két nap nehezebb lesz, de minek is egy 3 évesnek már cumi... Jól tetted.

2013. ápr. 22. 14:06
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, nem vitatkozni akarok, de a gyerek még messze nincs 3 éves (hol van még szeptember?), csak 2 és fél... és ez a fél év ebben a korban még igen sokat számít.
2013. ápr. 22. 16:04
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem lehet egy lapra tenni azzal, amikor egy anya rossz anya, a kérdező nem az, nyilván a kislánya is egészséges lelkületű ember lesz, mert gondoskodó, szerető légkör veszi körül. Mindössze csak figyelni kell arra, hogy ami nekünk felnőtteknek semmiség, az a gyerekeknek, és főleg ilyen kicsiknek hatalmas dolog lehet. Az én kislányomnak a babakori takarója az egyik legfontosabb dolog az életében, becézgeti, ha fáradt, akkor a takarója jelenti neki a megnyugvást. Ugyanígy lehet egy cumi is "társ", ami biztonságot jelent, ezért kell nagyon óvatosan kezelni az ilyen helyzeteket. Persze hogy le kell építeni a cumit, ahogy az ujjszopit is, de finoman, hogy ne érezzen veszteséget a gyerek. Egy berögzült szokást jobb ha nem egyik pillanatról a másikra akarunk kiiktatni.
2013. ápr. 22. 16:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Azért szerintem az már egy 2,5 évesnél is sok, hogy beszéd, séta, stb. közben is a szájában a cumi. Nem csak az alváshoz szükséges cumizásról van szó!

Ha a fokozatosság ment volna, valószínű az Anyuka is sikerre vitte volna már.

2013. ápr. 22. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!