Kezdek félni a kezelhetetlenségtől?
Másfél éves a lányom, mivel eddig szinte mindig bent voltunk a tél miatt és nem is járt biztosan, jól megvoltunk. Most viszont hogy fut állandóan és kinyílt előtte a világ, mindenre kiváncsi, minden embert szeret és meg is közelíti, nehezen viselem, hogy kordában kell tartani. Pl. nem mehet oda minden emberhez egy bevásárlóközpontban és mosolyoghat rá, hiszen van akit ez zavar és így soha nem végzünk a vásárlással, ő viszont mindenkit szeret és mindent akar magának. Úgy érzem sokszor kezelhetetlen és ha próbálom is lefoglalni, víz, cumi, játék,néhány percig tart, aztán folytatja a rohangálást vagy az emberek "provokálását". Eddig sikerült higgadtan kezelnem, de sokszor érzem, hogy megy fel a pumpa és félek hogy egyszer csak rákiabálok, vagy megrázom a kezét, hogy viselkedjen. Félek, hogy amikor arra szükség van nem fogom tudni "kontrollálni". Vagy ez csak később érik meg a gyerekben? Hogy érezze, ezt nem kellene, ezt nem szabad?
Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
De édes kislány lehet! :)
Ne vidd még ilyen zsúfolt helyekre, menjetek inkább kisebb boltokba vásárolni, olyankor, amikor nincs sok ember. Vagy ha mégis bevásárlóközpontba mentek, ültesd bele a bevásárlókocsiba. Ekkora baba még nem ismeri a határokat, még nagyon sok mindent kell tanulnia. Vidd el inkább játszótérre, ott inkább barátkozhat szülőkkel, gyerekekkel. Még nincs itt az ideje, hogy negatív élmények érjék, hadd szeresse az embereket. Ha már picit nagyobb lesz és jobban lehet vele kommunikálni, vezesd be azt a szabályt, hogy zsúfolt helyeken melletted kell maradnia és/vagy fognia a kezedet, vagy a bevásárlókocsit. Nehogy tényleg bajba kerüljön vagy elkeveredjen tőletek.
Készülj fel lélekben, hogy ennél még sokkal rázósabb lesz a helyzet, ha jön a dackorszak...
Volt olyan időszak, amikor csak a pékségbe vittem el a kisfiamat, mert nagyobb boltban, piacon problémás volt vele a vásárlás a hisztik miatt. Most már 3 éves, és szépen lehet vele mindenhova menni.
EGyszerűen csak szeret szerepelni!
A lányom 3,5 éves még mindig odamegy mindenkihez, köszön beszélget idegenekkel.
Én nagyon féltem, már mondtm nekik hogy van rossz bácsi és rossz néni is.
Attól féle, hogy iskolásként egyszerűen elfelejti, hogy nem minden ember jó és elmegy valakivel. Sokan biztatnak, hogy ne féljek, mert majd változik, még kicsi.
Én nem ilyen voltam, mindenkitől féltem, az is igaz, hogy szerepelni is utáltam ami hátrány.
Vagy ültesd a bevásárlókocsiba, vagy ha az nem megy, akkor most egy ideig nélküle intézd a vásárlást, és inkább játszótérre vidd, ott szaladhat, amerre akar.
Vagy trükközhetsz, egy óra játszótér után, amikor lefáradt, akkor bevásárlás, beülteted a kocsiba és adsz neki majszolni valamit.
Ezek az időszakok jönnek-mennek, mindig mérlegelni kell, hogy egy adott korú és érdeklődésű gyerekkel hol és mit lehet elintézni.
13:26-os vagyok. Cak egy ideig kell kerülni ezeket a helyzeteket. Én sem úgy gondolom, hogy akkor majd ő 19 évesen jön először velem a boltba :-)
Még kicsi, az enyém is ilyen bár ő nem az emberekhez megy oda hanem mindent lepakol, elrámol, felborít. Egy ideig vittem magammal,de mikor már ezredszerre is úgy értünk haza, hogy ő bőgött, én meg idegroncs voltam, rájöttem, hogy egyszerűen nem kell odavinnem MÉG. Majd kicsit később, ha nagyobb lesz, értelmesebb, SZÓFOGADÓBB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!