Baj, hogy még a nyolc éves fiam a lányommal babázik?
Szerintem nem baj.
Régimódi elképzelésnek tartom, hogy a gyermekgondozással kapcsolatos dolgokat férfiatlannak tartják, márpedig a kiskori babázás ugye ezt mintázza, s a bennünk levő utódgondozás ösztönösségét mutatja. Ma már egy apukának sem kell tartania attól, hogy nevetség vagy lenézés tárgya lesz, ha fürdet, etet, pelenkázik, foglalkozik a gyerekeivel.
Én is elnézem a fiaimat játszóházban, ahogy kipróbálják a babakocsikat, babáznak, sőt, imádják a játékkonyhát, főzőcskéznek... és azt is lányoknak szokták inkább adni.
Ha meg otthon vagyunk, akkor a plüssállatokkal szerepjátékoznak, ennyi erővel az is lányos.
Velem is babázott a bátyám, én meg autóztam, szereltem vele, s mindketten hetero beállítottságú házasok vagyunk.
Ha fiúk közt van/lesz a fiad, akkor tutira nem akar babázni, más fogja érdekelni, gondolom.
dehogy baj.
nekem bátyám volt, sosem játszott velem babával, én meg mindig mentem vele fémépítőzni, legózni, autózni. igaz, nem is lettem az a tipikus nőies nő. durván másabb dolgok érdekelnek, mint ami a nőket általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!