Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, hogy még a nyolc éves...

Baj, hogy még a nyolc éves fiam a lányommal babázik?

Figyelt kérdés
Sokszor még mindig inkább lányos játékokkal játszik. Miért van ez?
2013. ápr. 19. 11:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha lány testvére van, akkor nem baj. Gyerek még, fiú és lány szerepjátékot gyakorol. Le fog erről szokni. Akkor okozna nagyobb figyelmet, ha semmi mással nem lenne hajlandó játszani, foglalkozni csak a lányos dolgokkal.
2013. ápr. 19. 11:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Szeretik egymást öltöztetni, sokszor divatbemutatóznak. :)
2013. ápr. 19. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Én meg ennyi idősen a bátyáim kisautóival játszottam órákig. Nincs semmi baja, csak ha a lány viselkedik fiúsan, akkor azt nem tartják elítélendőnek, sokan még mosolyognak is, hogy micsoda kemény csaj, de ha a fiú kezébe vesz egy babát, akkor mindenki kiakad.
2013. ápr. 19. 11:48
 4/10 anonim ***** válasza:
2 lány egy fiú felállásban vagyunk a tesóimmal, öcsém a legkisebb. Ő is legtöbbször "lányos" játékokat játszott. Semmi "baja" :)
2013. ápr. 19. 11:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Ti mivel játszottatok?
2013. ápr. 19. 11:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Babáztunk, barbiztunk :) főztünk, fodrászkodtunk... Persze közben építőjátékokkal is játszottunk, rohangáltunk, labdázunk stb. is, de pl. nem tologattunk együtt soha kocsit vagy egyéb úgymond fiús játékokat nem játszottunk közösen, míg lányosakba mindig beszállt öcsém.
2013. ápr. 19. 12:03
 7/10 A kérdező kommentje:
A fiam is szeret főzögetni és barbiak is szereti. Gyakran ha együtt játszanak a lányommal, szoknyát vesz fel. Engdedjem még neki?
2013. ápr. 19. 12:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem baj.

Régimódi elképzelésnek tartom, hogy a gyermekgondozással kapcsolatos dolgokat férfiatlannak tartják, márpedig a kiskori babázás ugye ezt mintázza, s a bennünk levő utódgondozás ösztönösségét mutatja. Ma már egy apukának sem kell tartania attól, hogy nevetség vagy lenézés tárgya lesz, ha fürdet, etet, pelenkázik, foglalkozik a gyerekeivel.

Én is elnézem a fiaimat játszóházban, ahogy kipróbálják a babakocsikat, babáznak, sőt, imádják a játékkonyhát, főzőcskéznek... és azt is lányoknak szokták inkább adni.

Ha meg otthon vagyunk, akkor a plüssállatokkal szerepjátékoznak, ennyi erővel az is lányos.

Velem is babázott a bátyám, én meg autóztam, szereltem vele, s mindketten hetero beállítottságú házasok vagyunk.

Ha fiúk közt van/lesz a fiad, akkor tutira nem akar babázni, más fogja érdekelni, gondolom.

2013. ápr. 19. 12:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem aggódok. :)
2013. ápr. 19. 12:41
 10/10 anonim ***** válasza:

dehogy baj.

nekem bátyám volt, sosem játszott velem babával, én meg mindig mentem vele fémépítőzni, legózni, autózni. igaz, nem is lettem az a tipikus nőies nő. durván másabb dolgok érdekelnek, mint ami a nőket általában.

2013. ápr. 19. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!