Anyák napjára szeretnék valamit készíteni a 3 éves lányommal illetve a törpivel (aki még csak 8 hetes)?
Törpivel gondoltam a lábát és kezét befestem és készitek lenyomatot a szivárvány minden szineivel.
de hogy a nagylányommal mit készitsek (két mamának és a dédinek)
ti mit készítetek?
Valami hasonló, csak nekem 3gyerkőcöm van. 3db fekete fehér fénykép, ahogy a nagyobakb fogják a kicsi lábát, talpak egymás mellett, kéz a kézben.
A lányom, aki szintén 3. Imád kókuszgolyót készíteni, így abból csinálunk még egy tálcányit, és színes muffinpapírba tesszük őket. És persze az elengedhetetlen rajzolás, színezés.
Esetleg vághatnál ki neki szívecske formákat papírból, amire ő rajzolhatna valamit, meg kiszínezhetné. Akár egy hurkapálcikára is fel lehetne ragasztani. Én vennék cserepes virágokat a nagyiknak és mellé tűzném. Sőt vennék fehér kaspókat és a pici láb és kézlenyomatait is arra tenném:)
Off: tavaly anyák napján a kisfiam még csak egy hónapos volt, de az apukája vette nekem az ő nevében 4 tő muskátlit, amit el is ültetett nekem két virágládába. Sose sikerült még átteleltetnem a muskátlikat, de ezeket igen, vasárnap átültettem őket, talán anyák napjára ki is virágoznak:)
Csomagoló papapír: gyerekek kézlenyomata, ujjlenyomat, láblenyomat és egy nagy papír kell hozzá
Ajándék: előre vásárolt fa képkeret körbe ragasztva kövekkel, kagylóval, rizzsel, lencsével, sárgaborsóval, mákkal, kókusszal, tésztával stb. ami csak van otthon, ebbe képet rakni a két gyerekről.
Egyéb ötletek: baba ételes üvegbe különböző apróságokat szórni egymás tetejére kb. ujjnyi vastagon (mák,rizs,lencse,apró kő)
szintén baba ételes üvegbe alulra egy marék gyurma rá szórni mákot és végül néhány száraz virágot beleszúrni,
nyaklány, karkötő: csőtésztát befesti , száradás után felfűzi, de lehet sóliszt gyurmából is készíteni golyókat és azt befesteni, felfűzni.
só-liszt kép: sóliszt gyurmába is belenyomhatják a kezüket, szélét akár díszíthetik is apróságokkal (lencse, kő, borsó, kagyló)
cserép: egy kisebb agyag cserepet befest, vagy ragaszt rá apróságokat
varrva: ha tud már "varrni" akkor rajzolj egy lila kartora elő neki egy szívet és varrja körbe szép vastag cérnával, bele lehet ragasztani végül a gyerekek képét
mozaik: előre felvágott apró négyzetekből ragasszon teli egy szívecskét, virágot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!