Anyósomnak mi lehet a problémája azzal ha 7 hónapos várandósan szoktatom be a 23 hónapos kislányomat a bölcsibe?
"imádni fogja, hogy vannak barátai"
vagy nem...
Az a baj az itt feltett kérdésekkel, hogy sajnos nem tudhatunk meg belőle mindent, ezért nem szabadna ítélkezni. Az én kisfiam első éve olyan nehéz volt, hogy egy élő halottá váltam a sok nem alvástól, fáradtságtól. El nem tudom képzelni, hogy oldottam volna meg, ha van még egy 2 éves energiabombám otthon, aki pl. nem játszik el egyedül, plusz a háztartás... (persze a megszerzett tapasztalat segítene biztos). Sokszor azt mondjuk, hogy a gyereknevelés keményebb, mint a munka. Akkor a másik pillanatban miért gondoljuk azt, hogy az Anyuka csak lustálkodna otthon a picivel? A gyerek érzi, hogy a bölcsi a túléléshez kell vagy a kényelemhez. Én nem adom be bölcsibe, mert ugyan nagyon hiányzik a munka, a férjem, a barátaim, de ezt az 1 évet még nagyon fontosnak tartom, hogy velem töltse a kisfiam, mert szüksége van rá. Ha muszáj, muszáj, de ha nem, akkor ne add be. Később százszorosan megtérül, ha most kitartasz. A bölcsi árát költheted takarítónőre, babysitterre, hogy kevesebb teher legyen rajtad. (Az anyósnak ez sem fog tetszeni :))Én szoktam vigyázni a 8 hónapos keresztlányomra és a kisfiamra együtt, nehezebb, de néha könnyebb, mert a kicsit leköti a nagy, a nagy pedig türelmesebb, mert látja, hogy tényleg nem tudok szétszakadni. Szerintem ez az igazán jó szocializáció, ha rajtad keresztül kerül a kicsi "társaságba", rajtad keresztül szocializálódik,tanulja meg, hogy nem ő a világ közepe, ami már eleve iszonyú rossz érzés,de van egy anyai biztos pont az életében. Így szerintem egészségesebb, mint egy csoport idegen gyerek plusz 1-2 dadus.
Te ismered a legjobban a helyzetedet, és a határaiat, ha a bölcsi mellett döntesz, kívánom, hogy a kislányod érezze magát nagyon jól, mert azért ilyenről is hallottunk már :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!