Én lettem volna a bunkó?
Én elég sok helyen vásároltam már az országban, de soha nem láttam még olyat, hogy ha egy új kassza nyílik, a többitől ugyanolyan sorrendben állnak át az emberek. Nem is megoldható. Egyrészt mert sokszor több másik kasszától mennek át ahhoz az egyhez, másrészt meg egytől sem mindenki megy át, csak mondjuk fele, meg sokszor a fene sem figyel meg mindenkit, aki előtte áll.
Szóval ez kb. olyan, hogy nyílik egy új kassza, beáll vagy öt vásárló, én meg egy másik sor végéről egyszer csak kattanok egyet és mindenki elé betolakodok az új kasszánál, mert hogy én már egy másiknál álltam sorban. Nemááááár! :D
Az ilyet, mint ez a két csajszi, nálunk maga a pénztáros hajítaná vissza a sor végére.
Igen, igazad van, nem volt szép a csajoktól, hogy így beelőztek, nem te vagy a bunkó. Pont.
Ezen ennyit pörögni...
Az igazságos valóban az lenne, hogy az új kasszához az álljon elsőnek, aki a legrégebb óta vár más sorokban, de ez megvalósíthatatlan.
Ezért és mert a magyar ember ilyen, berögzült viselkedés, hogy aki kapja marja az új pénztárat.
Én már úgy érzem, hogy ez egy "valamennyire bevált" évtizedes módszer.
Pedig eléggé lázadozó típus vagyok! Ha valami nem tetszik, 10 körméről lekapom az embert.
A te esetedben nagyjából helyesen cselekedtél, a másik kettő meggondolatlanul kötekedő volt.
De azért azt jegyezd meg, hogy senkinek nem kötelessége terhes, babakocsis, kisgyerekes szülőnek átadni a helyet, előreengedni a sorba.
Mondom úgy, hogy két pici bölcsisem van.
Emelkedj felül ezeken a butaságokon! :) Az égvilágon semmi hátrányod nem származott belőle.
Sokkal nagyobb igazságtalanságok is fognak még érni.
Nekem elmosolyogtató, hogy annyira felháborodtál ezen a - szinte - mindennapos történeten, hogy ezt ide "ki kellett írnod magadból" vadidegeneknek.
Máskor mosolyogj rájuk, az bosszantóbb nekik! Ne ereszkedj a szintjükre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!