Így hívtak meg a születésnapi bulira, és még én vagyok a bunkó mert nem megyek el? Miért alakult úgy, hogy én lettem a rossz? Érdemes magyarázkodni?
Figyelt kérdés
Egyik munkatársam akivel eddig nagyon jóba voltam meghívott a születésnapjára facebookon. Berakott egy mappába ez volt a meghívás, nekem meg jeleznem kéne, hogy csatlakozom-e az eseményhez vagy sem. Nem reagáltam semmit mert azt gondoltam kivárom a személyes meghívást, de ez nem jött neki eddig össze(3hét alatt kb ). 6napot dolgozunk egy héten, sokat beszélgetünk, de még csak meg sem említette, hogy akkor mi a helyzet, pedig számomra idegen városban lesz többnyire idegen emberek között, ezt pedig jól tudja. Úgy döntöttem semmit nem reagálok a helyzetre, így csak teltek a napjaink. Tegnap meg azt hallom vissza hogy minden bunkó parasztnak elmond mert hogy nem igazoltam vissza hogy elmegyek és hogy egész nap jópofizok neki de a születésnapjára nem vagyok hajlandó elmenni. Itt döntöttem el hogy biztos nem megyek el. Most komolyan ilyen világban élünk ? Ma köszöntem neki, kérdéseire válaszoltam, de amúgy levegőnek néztem és nem hatott meg a nyájaskodása mert amúgy ugyanúgy viselkedik velem. És akkor a munkatársak azt mondják nekem a nap végén, hogy miért viselkedek úgy ahogy és miért bontom meg az egységet mikor olyan jó kis csapat vagyunk. Nem mondtam semmit, mert mit magyarázkodjak nekik... a "kedves" kollégának segítettem ugyanúgy mint mindig, együtt működtem vele. Szerintetek ? El kéne magyaráznom a munkatársaknak, hogy miért cselekszem úgy ahogy? Magánéletben nem foglalkoznék ilyennel, de ha már megtámadnak, hogy bontom az egységet muszáj kiállnom magamért. A születésnaposnak mondjam meg hogy nem megyek el, vagy hanyagoljam a témát?2013. febr. 20. 00:04
1/17 anonim válasza:
Szánalmas, amit itt össze hisztiztél, én inkább nem hívtalak volna meg....
2/17 anonim válasza:
Szerintem te is reagálhattál volna jobban. Fölöslegesen voltál ennyire döjfös, hogy kéreted magad személyes meghívásokig. Értem én, hogy személytelen ez a fb csoport dolog, de ha annyira jóban vagytok egy humoros megjegyzéssel áthidalhattad volna amikor beszélgettek... Most, hogy így belegabalyodtál érdemes ezt őszintén kibeszélni, ha fontos ő neked, vagy a csapat vagy mit tudom én. Mindenesetre egy kicsit műbalhénak fog tűnni arra készülj fel!
3/17 Dudi87 válasza:
a tobbiekkel ellentetben en tudom mi bantott meg, es egyutt erzek. viszont a helyedben en masnap mar szoltam volna neki, hogy akkor beszeljunk a reszletekrol ...
4/17 anonim válasza:
Tehat a barátod meghívott - mindegy milyen formában- amire te nem reagáltak es o a bunko. Értem. Hat felénk ez fordítva van....
5/17 anonim válasza:
Míg régen a személyi szolgával küldték ki a kézzel írott meghívókat, ma ezt sokszor csak FB-on tesszük meg. Egyszerűen ez egy új média, amit használunk - az élet változik, szokd meg. De hogy emiatt hisztizel, itt benned van a hiba.
6/17 anonim válasza:
A többiekkel ellentétben én úgy gondolom, hogy igazad van! Fb-n meghívni egy születésnapra illetlenség.
Ha mondjuk a morrisons park szülinapi bulija lenne, akkor lenne elfogadható. Én sem mennék el.
7/17 anonim válasza:
Szerintem is tök felesleges ezen pörögni, és a feszültséget gerjeszteni. Sajnos ma már a facebook egy teljesen elfogadott, hétköznapi dolog. Ha pedig annyira jóban vagytok, akkor ezt egy poénnal elüthetted volna,és nem kellene egy barátságnak egy jó csapatnak egy ilyen kis hülyeség miatt tönkremennie.
8/17 anonim válasza:
Elég "maradi" beállítódottságú vagyok, de nem annyira, mint te kérdező, de nálam nem okozott volna gondot, hogy valaki ismerős a facebookon hív meg -fent vagyok, de csak akkor nézek rá, ha értesítés jön, hogy valaki keresett-, de másnap megbeszéltem volna az illetővel személyesen a részleteket. Ilyen világot élünk, el kell fogadni!
9/17 anonim válasza:
Én visszajelöltem volna, hogy igen, elmegyek. De megjegyeztem volna neki (személyesen) hogy jobban örültem volna ha meghív élőszóban, hiszen heti 6 napot együtt vagytok.... Amúgy megértem a kérdezőt, ilyen szülinapra én se szívesen mennék el. És nem vagyok maradi egyáltalán, FB-ozom rendszeresen de szülinapra azért nem FB-on hívom meg a barátaimat. Szerintem.
10/17 anonim válasza:
Nem vagyok maradi, de nekem nagyon elegem van abból, hogy a facebook miatt már minden ilyen személytelenné válik. Igen is a fontos dolgokat élőben kell megbeszélni, főleg ha minden nap találkoztok. Miért nem lehet megérteni, hogy nem mindenki él napi szinten a facebookon és ezért esetleg nem is figyeli az eseményeket? Neem. Egyáltalán nem normális, hogy mindennek ott kell történnie. Lassan ott tartunk, hogy esküvői meghívót sem készíttetnek az emberek, csak megböknek a fészen. Vagy majd a jövőben ott értesülsz róla, hogy elhunyt a nagymamád. Húhh bocs,ez elég morbid volt, de a mai világban amikor már egy társasági összejövetelen is mindenki a telefont bújja, bármit el tudok képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!