Mindenki hagyja, hogy a gyermeke a falra firkáljon?
Rengeteg kérdésben, válaszban itt azt olvasom, hogy a gyerek a falra firkál.
Én úgy gondolom, hogy az enyémnek nem fogom hagyni ezt. Nem lesz elöl filctoll, hogy csak úgy mindent összefirkáljon. Amikor főzök tehát nem tudok 100 %-ban rá figyelni, akkor a mágnes tábláján rajzolgathat, ha meg ott vagyok vele akkor persze mehet a filcezés papírra, de nem a falra.
De sógornőméknél is az egyik szoba teljesen körbe van firkálva, de őket nem érdekelte, már mióta fel tudott állni a baba, azóta firkálgatja.
Hol az a rengeteg ilyen válasz amúgy?
Én nem olvastam sok ilyet.
Amúgy van ez így, egy-két szülő hagyja, az ő bajuk.
De nem is hiszem, hogy ezt olyan sokan hagynák!
Több válaszban is olvastam ilyet mostanában.
Sőt, sógornőm pl. még dicsekedett is,hogy milyen ügyes a gyereke, már milyen régóta tud a falra firkálni...
Már kezdtem azt hinni hogy én vagyok túl szigorú, hogy még ezt sem engedem...
A kisebbik fiam egyszer firkált a falra 2 és fél évesen. Nem hagytam neki, ő döntött:)
Aztán én voltam a hibás amiért nem volt mire rajzolnia. Tényleg elfogyott lap :) Egyszer fordult elő, megbeszéltük, hogy nem szabad. Tudta is, de hát nem volt mire rajzolnia szegény gyereknek mert a galád anyja nem biztosított neki rajzfelületet... :) Áthúzgáltuk a bútorokat.
Jópár éve olvasgatom itt, de komolyan egyetlen kérdésre sem emlékszem ahol írták volna hogy engedik hogy a gyerek a falra firkáljon, sőt az ellenkezője van hogy sok mindent engednek, na de azért a falra firkálást már ők se.
Én nem engedtem/engedem egyik gyerekemet se falra firkálni.
Kapnak lapot, kapnak hatalmas csomagolópapírt a földre ott azt pacsmagolnak amit akarnak, van rajztáblájuk is ha mindenáron a függőlegesen rajzolgatás a szívük vágya.
Mi is festettünk nemrég (falat) de én akkor előtte se engedtem hogy a falra fessenek mert akkor meg úgy gondolják hogy majd máskor is lehet és nem értik miért akadok ki.
(5.5 a fiam, 3.5 a lányom, előbbi utál rajzolni, utóbbi imád, figyelni is kell mert hatalmas a lendület benne képes kezét lábát asztalt összefirkálni) és van még egy 1 évesem aki egyenlőre csak maszatolgat, nem rajzol még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!