Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Budapesti anyukák, ovi beiratá...

Budapesti anyukák, ovi beiratás? Mikor?

Figyelt kérdés

Abban a helyzetben vagyok hogy szeptember október környékén költözünk fel pestre,még pontosan nem tudom melyik kerületbe, fiam

januárban tölti a 3 évet.

Na most lesz ovink ha pl oktober elején felköltözünk? Hslottam már hogy ugye most

ebben az időszakban volt beiratkozás, de ugyanskkor azt us hogyha betöltötte a 3 évet akkor krll menni, beiratni, és lehet is beszoktatni.

Sajnos előbb nem tzdunk felköltözni.Leirnátok nálatok hogy vsn s beiratás? Valamint ha okt elején felköltözök van- e esélyem hogy januárba kezdhesse az ovit a törpém?

Kinden választ előre köszönök

2013. ápr. 16. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:

huu nállunk ugy van X ker hogy a bölcsibe jön az ovibol a vezető és ő mond el mindent hogy mikor lesz a beiratkozás stb...

Ki van függesztve a bölcsibe egy kis köny és benne vannak az utca nevek és hogy melyik oviba tartozunk..

Oda kell vinni de ugy tudom több helyet is lehet beirni...

Neten probálj meg érdeklődni....nézelődni hátha találsz valamit..

ápr májusban vannak a beiratások..És akkor majd kapsz értesitést hogy felvették e vagy nem...

De minél előbb kéne...

remélem azért valamennyit segitettem...

2013. ápr. 16. 11:11
 2/8 anonim ***** válasza:

beiratkozás minden oviban máskor van, nálunk pl május 10-14-ig, de itt olvastam már olyat is, aki már túl van rajta

ovinként változó, tehát amíg nem tudod, hogy hová fogtok tartozni, ezt sem tudod intézni

év közben is felvesznek gyereket, ha van hely... általában túljelentkezés van és nincs elég hely azoknak sem, akik májusban beiratkoznak

még nem kötelező 3 éves kortól az ovi, csak 2014 szeptemberétől

van esélyed, ha olyan helyre költöztök, ahol nincs túljelentkezés

de szerintem csak 2014 szeptemberétől fog oviba járni, ez a reálisabb

2013. ápr. 16. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:

nincs olyan, hogy januárban betölti a 3 évet és akkor íratod be! egy évben csak egyszer van beíratás, ha most elhalasztod akkor jövő szeptemberben kezdhet csak a fiad.

úgy van, hogy a mostani lakóhelyed szerinti oviba beíratod! tök mindegy, hogy felveszik-e vagy sem, írasd be!

innentől semmi más dolgod nincs, mint mikor költöztök, elmentek majd az oda tartozó központi óvodába és ÁTÍRATOD a fiad :)

ha nincs hely akkor majd ajánlanak másikat, munkahelyed szerintibe is átírathatod, onnan már nem lesz sok intézni való, 10 perc az egész, mi is így csináltuk tavaly, felvették a lakóhelyünk szerintibe, októberben költöztünk, novemberben átírattam és januárban kezdett az itteni oviba :)

2013. ápr. 16. 11:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Lehet, hogy nálatok így van, hogy írassa be, nálunk a XXII. kerületbe nem. Jelentkezni kell, nem az oviban, hanem egy központi helyen, május 6-10. között és június 8.-ig értesítenek, hogy felvették-e a gyereket, utána kell beíratkozni.

Kérdezz rá a körzetes ovitokba, hogy mi legyen. A netem meg tudod nézni utcanév szerint - már ha tudjátok, hova költöztök - és hívjad fel őket.

2013. ápr. 16. 14:05
 5/8 anonim ***** válasza:

3. vagyok. 4-es, lényegen nem változtat, hogy nálatok 2 fordulós, nálunk meg egy.

a lényeg abban amit írtam, hogy oda írassa be ahol most laknak, amikor meg elköltöznek akkor csak átíratni kell a gyereket. így azért egyszerűbb mint most beíratni 5-6 kerületbe mert mint írta nem is tudják hova költöznek. de előbb fognak elköltözni mint ahogy kezdi az ovit, így a kicsinek se kell elkezdnie majd másik helyre beszokni. nálunk is így volt, az átíratás 10 perc volt és nem okozott problémát, mondták is, hogy azért van hely mert a költöző 5 évesek miatt fenn kell tartani helyet amiből az egyiket mi kaptuk meg, ha tavasszal jelentkeztünk volna, nagy valószínűséggel fel sem vették volna :S

2013. ápr. 16. 14:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Az itteni ovinkba beírattuk.

Mivel egyedül nevelem, senkink sincs aki vigyázna a picire. Ugyhogy ha 1-2 honapon belül nem kezdhet az oviba akkor nem tudok dolgozni, igy fenntartani sem magunkat;(

Áhh nehéz ez igy, egyre inkább kilátástalannak látom....

Köszönöm mindenkinek a válaszolt

2013. ápr. 16. 15:29
 7/8 anonim ***** válasza:
most nem értem. 1-2 hónapon belül? ha januárban lesz 3 akkor bölcsibe írasd be, 2 éves még nem járhat oviba :)
2013. ápr. 16. 17:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Bölcsi!!!
2013. ápr. 16. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!