Szerintetek 3,5-4-4,5 év az ideálisabb korkülönbség a gyerekek között?
Érdekelne más családok véleménye,hogy mennyi korkülönbség vált be náluk,ennél kisebb nem lesz(most lesz 2 éves a fiam) és nem is szerettem volna,mert nekem sok lett volna egyszerre két pelenkás.Miért vállalnátok/vállaltátok be és mekkora korkülönbséggel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nálunk "kényszerből" lett ennyi korkülönbség: a munkahelyem megszűnt a gyed alatt, gyes-re nem tudtunk bevállalni két gyereket. Hamar találtam új munkát, a lányom 20 hónapos korától dolgozok (ő a nagymamával van, aki korábban óvónőként dolgozott), majd miután ő 3 éves lett, abbahagytuk a védekezést. Közel 4 év lett köztük.
Ami előny:
- a nagy már önálló
- oviba jár, amit élvez is, nem érzi azt hogy le van passzolva a kicsi miatt
- szoptatás közben lehet vele olvasni, beszélgetni, amit egy 2 évessel nem biztos
- ha megyünk valahová, a nagy már szépen sétál, csak egy után kell futni
- anyagilag sokkal könnyebb, nem kell fillérezni, nem gond a gyógyszer hó végén sem, meg a gyümölcsön, húson sem kell spórolni
Most 6 és 2 évesek, vannak közös játékaik (lego, gyurma, gyerekkonyha) meg vannak olyanok is amit külön játszanak Én örülök, hogy így alakult.
Amitől féltem kicsit, hogy ne csússzunk bele a sulikezdésbe a naggyal. Akkor már lehet, nem vállaltam volna a másodikat.
Szerintem ez nagyban függ a nagyobb gyerek temperamentumától, valamint az anyagi helyzettől is (vissza akar-e menni dolgozni az anya vagy nem)
Barátnőméknél bejött a 4 év korkülönbség, ott nem is lehetett volna kisebb, mert a nagy lány kis korában nagyon nagyon rossz alvó és nagyon hisztis volt (pl. 3 évesen kezdte átaludni az éjszakát stb.) ezért ott szóba se jött a kis korkülönbség. Most már a nagy ovis, sokkal okosabb is, mivel már nagy, így anyuka egész nap csak a picivel tud foglalkozni. NEkik ez a változat volt a nyerő.
Mi viszont 2-2,5 év korkülönbséget tervezünk. Egyrészt mert nem akarok visszamenni dolgozni, mert egy katasztrófa volt a munkahelyem, másrészt az én kislányom egy angyal, és szeretnénk kistesót kisebb korkülönbséggel.
Ez tök egyedi szerintem hogy kinek mi jön be.
Szerintem igen.ideálisnak tűnik, az egyik előző válaszoló már nagyon jól leírta, miért.
A kis korkülönbség az elején borzasztóán nehéz nemcsak fizikailáz hanem lelkileg, idegileg is: az ember nem tud szétszakadni, és ez sok szempontból megvisel.
Tudom miről beszélek, két picim van. Egy évkülönbséggel... b
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!