Akiknél úgy alakult, hogy nagy lett a gyerekek között korkülönbség megbántátok hogy annyit vártatok?
Testvérem és köztem 9 év van, és soha nem éreztem, hogy olyan lenne mint egy szülő. Sokat játszottunk együtt, és a mai napig nagyon jó testvérek vagyunk.
Gyerekeim között 5 év van, és egyelőre tökéletesnek tűnik.
Én sem akartam kis korkülönbséget, sem anyagilag, sem érzelmileg. Én úgy éreztem többet kell várnom, és egyáltalán nem bánom.
A jó testvérség nem korfüggő, hanem nevelés kérdése és a gyerekek személyiségétől is függ.
Én 4-5 évet tervezek, de ha több az sem baj, majd meglátjuk.
Figyelj, nem csak a kis korkülönbség lehet jó, hiszen nem az évek száma számít csak és kizárólag!
Annyi mindentől függhet ez, tehát ha nektek az 5-6 év fog összejönni, akkor ehhez kell pozitívan hozzáállnod és olyan nevelést adni a gyerekeknek, hogy szeressék és tiszteljék egymást. Lehet nem fognak naponta együtt játszani (bár miért is ne lehetne ez is), attól még lehetnek egymás felé segítőkészek és kedvesek. Majd játszanak a kortársaikkal, a testvérek meg majd felnézhetnek egymásra.
Bátyám sokkal idősebb nálam, de borzasztóan sokat játszott velem, mert ő a mai napig egy nagy játékos mackó. Tehát igenis van jó példa a nagy korkülönbségre, ne félj előre tőle!
igen, én megbántam.
7,5 év van köztük és ráadásul más neműek.
semmi közös érdeklődés, a nagynak a kicsi csak egy kolonc.
a kicsi meg csüng(ne) a nagyon ha az hagyná.
és most jön a 3. gyerek, így 13 és 5 év lesz a kicsivel a korkülömbség.
ha vissza lehetne csinálni, kicsi külömbséget hagynék,hogy összenőjenek.
de leginkább ikreket szerettem volna mindig.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!