Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek elvárható egy 4...

Szerintetek elvárható egy 4 éves gyerektől, hogy napi 1-2 órát teljesen egyedül eltudjon játszani az udvaron? (se felügyelet, se játszótárs)

Figyelt kérdés

2013. ápr. 14. 20:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
84%
na látom rajtam kívűl más szülő is van aki kiengedi a gyerekét egyedűl az udvarra.ezek szerint nem én vagyok az elveteműlt,mert adok egy kis teret a gyerekemnek :D
2013. ápr. 15. 14:24
 22/23 anonim válasza:
52%
Ezek szerint Ti benn sem hagyjátok magára a gyereketeket egy percre sem? Mi van, ha épp elbotlik, és beveri a fejét, míg mondjuk kiszaladsz a wc-re pisilni? A baj akkor is megtörténhet, ha mindig a sarkában vagy. Kis önállóság azért kell! Aztán majd az óvodában csak ül az óvónéni szoknyája mellett, mert nem tud egyedül, vagy játszótárssal (felnőtt irányítása nélkül) játszani. Ha biztonságos az udvar, esetleg az ablakból is rálátsz, miért ne játszhatna egyedül? A szobában is szokott, nem?
2013. ápr. 23. 14:26
 23/23 anonim ***** válasza:

Két kisgyerekm van. 1,5 éves és 3,5 éves. Ha a hétvégi háznál vagyunk, simán elvannak kint, de mondjuk nem 2 óra hosszat. Olyankor kinyitom az ablakot, és nem csak rájuk látok, de még hallom is mit csináltak. Direkt úgy alakítottuk ki, hogy a játszórészre rá lehessen látni. Amúgy kb. 5 percenként bejárkálnak vagy kimegyek én, de ha ellenének én is hagynám egyedűl molyolni őket, ameddig bírják.

Otthon a panelban, alig kötik le magukat és nagyon élvezem, hogy kint "nyugodtan" tehetem a dolgom.

2014. márc. 8. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!