Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek elvárható egy 4...

Szerintetek elvárható egy 4 éves gyerektől, hogy napi 1-2 órát teljesen egyedül eltudjon játszani az udvaron? (se felügyelet, se játszótárs)

Figyelt kérdés

2013. ápr. 14. 20:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én bevonom őket (4 és fél éves, ill. 15 hós!!) a takarításba. Igaz, hogy így kicsit lassabban megy, de szeretnek segíteni (mindenben) és szeretném, ha ez így is maradna.
2013. ápr. 14. 20:48
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó voltam: a főzésben is szeret segíteni a nagyobbik fiam. Azt mondta, szakács lesz, ha nagy lesz :)
2013. ápr. 14. 20:49
 13/23 anonim ***** válasza:
68%
oké lehet itt lehurrogni mert negyed órákra egyedűl van kint a gyerekem az udvaron,de legalább benne van egy kis önállóság és nem csüng a szoknyámon egész nap!és ahogy a 10-es is írta mi is voltunk kint ennyi idősen egyedűl és még sem lett semmi bajunk!erről ennyit.mindenki úgy neveli a sajátját ahogy akarja.de gondolom az már nem olyan megvetendő dolog mikor az utcán bandáznak a kis iskolások.hát inkább az udvaron legyen kicsit egyedűl minthogy kint bandázzon ahol elűtheti például egy autó.nem értem mi olyan megvetendő van ebben!
2013. ápr. 14. 20:59
 14/23 anonim ***** válasza:
Én is kiengedem őket, 4.5 és 2.5 évesek. Ablak nyitva, hallom és látom is őket. Egyedül a nagyobbikom kb 30-40 percet van el, a kicsi csak úgy szeret kint lenni ha más is van ott. Mondjuk én 5 percenként rájuk nézek meg ki járkálok pl teregetni, inni adni nekik...
2013. ápr. 14. 21:26
 15/23 anonim ***** válasza:
68%
felügyelet nélkül nem,főleg hogy egyre bátrabb,kíváncsibb,viszont nem játson vele folyamatosan.ha bent vagyunk megcsináljuk a benti munkát,ha kint a kintit.nyáron volt,hogy kivittem minden konyha ételt pl hagyma krumpli,kint pucoltam,aprítottam,majd bent gyorsan már csak odaraktam.sajnos baj az akkor is történhet ha vele vagyunk,mi 4 en álltunk körülötte,mégis darázscsípte meg,de nagyon a hibás természetesen ő volt,mert ő kergette őket.attól függetlenül sosem bocsatanám meg magamnak ha épp akkor történne valami amikor nem vagyok vele.a gyerekopr erről szól,amíg kicsik nekünk kell figyelni,óvni,védeni őket,úgyis hamar megnőnek,és mennek szerte szét.
2013. ápr. 14. 21:33
 16/23 anonim ***** válasza:
76%
13: azért itt a kérdésben nem az volt, hogy egy gyerekbiztos udvaron van a kicsi ami a házhoz tartozik és anyuka folyamatosan ránéz miközben tesz-vesz, hanem felügyelet nélkül 1-2 órát van tökegyedül egy udvaron - ebben azért az van, hogy kib.sztam a kölköt oszt' kussoljon nyugton. Előbbi rendben van, utóbbi nem....
2013. ápr. 14. 21:37
 17/23 anonim ***** válasza:
84%

én is kiengedem a fiam, 5 éves (de már 4 évesen is), tudja, hova nem szabad mennie, egyébként az udvar biztonságos...tudja, hogy ha kiáltok, vissza kell kiáltania (a szomszédok élvezik:)), hogy mindig szem elott kell lennie (a konyhaablakbol szépen kilátok) és így ki merem engedni. néha ki is megyek hozzá, hogy o is lásson, ne csak én.. Nem hosszu idore, de ha kell, 1 orára simán.

baj torténhet akkor is, ha ott vagyunk - 2,5 évesen tolem pár lépésnyire dolt el a betonon és rohantunk a késuzltségre...nem tudtam elkapni akkor sem.

de ez gyerekfuggo is, mennyire megbízhato és tudja magát lefoglalni.

2013. ápr. 14. 22:01
 18/23 anonim ***** válasza:
Eljátszani el tud ilyen korban már, de felügyelet az szigorúan kell! Az ilyen esetekből vannak általában a problémák, balesetek. :( 5 éves kislány anyukája.
2013. ápr. 15. 08:18
 19/23 anonim ***** válasza:
84%

csak még eszembe jutott, bent is van "szabad foglalkozás" -amikoregyedul játszik a szobájában, nem ulok mellette egész nap, ha dolgom van, ugyanígy mukodik. ha nagyon pesszimista akarnék lenni, ott is torténhet valami. szerintem a lényeg, hogy megértse, mit lehet, mit nem és h szem elott legyen nagyjábol.

(17.)

2013. ápr. 15. 09:12
 20/23 anonim ***** válasza:
88%

Nyáron lesz 4 éves a kisfiam. Az előző házban tavaly nyáron és télen kiengedtem egyedül az udvarra, mert ralattam végig! Most ahol lakunk, itt nem mehet ki egyedül, mert nem látok rá,

így együtt megyünk ki. Egyedül is elvan, de játszunk is együtt. Homokozik, locsolja a virágokat, pakolja a köveket ehhez én nem kellék neki!

Felügyelet nélkül én csak akkor hagynám, ha biztonságos az udvar vagy latom, hogy mit csinál, de hogy egyedül ellegyen egy 4 éves néha szerintem az elvárható!

2013. ápr. 15. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!