Hogyan kezelitek, ha mérgesek vagytok a gyerekre? Mit csináltok?
Nem mindegy, hogy hány éves a gyerek és mit csinált vagy mit nem.
Ha épp direkt a testvére szemét kiszúrja egy ceruzával, akkor kiakadok, hacsak ugyanazért többedszer nem fogad szót, akkor erélyesen rászólva.
Ha hisztériázik, beküldöm a büntető sarokba.
Ma nagyon mérges voltam rá, mert kishíján direkt kiszúrta egy éles hegyű ceruzával a testvére szemét - nem szóltam hozzá fél délelőtt, ha szólt, nem válaszoltam, előtte elmondtam (ordítottam), hogy soha többet eszébe ne jusson ilyet csinálni (sebes lett, vérzett, bekékült, fél cm a szemétől).
4,5 éves lesz.
nekem 2,5 éves, dackorszak közepe, így napi kb. 10x van ilyen, hogy igazán, és tényleg nagyon pipa vagyok rá.
nagyon rossz érzés, és mikor azt érzem, hogy minnyá lecsűrök egyet neki, akkor otthagyom ahol van, és kimegyek 1-2 percre, majd visszamegyek, és elmondom neki, hogy nagyon mérges vagyok rá. Ő sír, majdnem én is a lelkifurditól. :-DD
Ha nem vagyok annyira pipa, akkor csak elmondom neki, hogy nagyon mérges vagyok, és most elszámolok 5-ig, ha nem teljesül amit kérek, akkor xy lesz a szankció.
Ha megijedek, és azért vagyok rá mérges, mert mondjuk lerohan az útról, na ott elvesztem a fejem, elkapom általában a karját, pulcsiját, és kiabálok, ő pedig állatira megijed, és nagyon sír. Akkor megölelem, és elmondom, hoyg mit érzek, hogy nagyon szeretem, de nagyon mérges vagyok, mert ez veszélyes, stb, stb.
Hát sztem elég bénán csinálom, úgy elterveztem annó hogy mi hogy lesz, meg kiolvastam minden könyvet, de az ember ha pipa, akkor azért nagyrészt ösztönösen reagál.
Sosem ütöttem meg, és nem is tervezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!