Mit csináltok, ha a gyerek nem figyel rátok és nem csinálja azt, amit mondotok neki?
Attól függ, mi az. Ha nem lényeges, akkor szépen elismétlem. Ha dacból csinálja, akkor emlékeztetem, hogy majd nekem sem kell ugrani az első szóra amikor ezt vagy azt akar. Egyszer én is mondtam a gyereknek, hogy akkor ezt a kérésedet most ismételd el még hatszor, én is pont ennyiszer kértem tőled az előbb valamit.
Ha viszont veszélyhelyzet van és azonnal kell reagálni, akkor kieresztem a hangom.
igaza van az elsőnek, attól függ.
ha valami olyat kérek ami nem olyan fontos akkor kis hülyeségekkel felkeltem a figyelmét.
pl. ma este szóltam, hogy jöjjön fogat mosni. semmi. megkértem még egyszer, mondta, hogy most nem ér rá (mert a 3 évesek roppant elfoglaltak, tudniillik :D)
mondtam neki, hogy akkor nyomja ki ő a fogkrémet, na egyből jött. de ha ez nem használ akkor jön a fogmanó akit épp látok kilesni a szájából, ez is mindig bejön :)
ha veszélyes dolgot tesz, akkor én is kiabálok reflexből :) ha veszélyes lehetett volna amit csinált és egy figyelmeztetésre nem hagyta abba akkor megy büntibe :)
de már olyan is volt, hogy tilosba járt, rászóltam és visszabeszélt, hogy jóóóóólvaaan naaaa, mindjárt megyek büntibe csak befejezem!
na akkor a fenekére csapok, persze nem erősen csak játszásból, ő is nevet ezen, de ez kicsit kibillenti a rosszalkodásból és jó kedvűen megy büntibe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!