Mit csinaltok amikor varial a gyerek?
Lányom két éves,lefekvés el mindig kitalál valamit,most tejet ker utána kell a zokni,aztán mégsem kell,most mesét olvassak akkor az nem érdekli,inkább énekelnek stb.
Mi a teendő ilyenkor?
Vagy elég lenne több türelem és határozottság?
:D Ismerős ,,ezt a műsoros etet velünk is csinálta a lányom.Igazából, nem nagyon tudtunk mit csinálni.
Előtte mielőtt lefeküdt mondtuk neki ,ha kell valami most szóljon,mert ha lefekszik ,,,,nincs itóka, nincs pisi,nem éhezel stb,,
Legalább nem vagyok egyedü: )))
Köszönöm a válaszokat
jajjj, de ismerős a dolog. Néhány éve, amikor a nagy még kicsi volt, ő is ilyen kis variálós gyerek volt. Lefektettem aludni, de zsizseg, mocorog, kéreget, stb. Bementem hozzá, és mondtam neki, határozottan, hogy csendben marad, és alszik. Erre ő ártatlan szemekkel megkérdezte, hogy maradhat úgy csendben, hogy nézi a tévét és lakkozza a körmét?! (volt vagy öt éves)
A kicsi most kétéves, és már variálna, ha hagynám...itt alszik el, ott alszik el, kell párna, stb..
Nálunk az egész nap ilyen variálással ment (megy), ki is buktam egy idő után. Rájöttem, hogy nem bírom teljesíteni ezt a sok szeszélyt, úgyhogy most már egy idő után kimondom, hogy NEM, és ebből nem is engedek, hiába a hiszti, nyervogás.
Evésnél pl. közölte, nem kér többet. Szépen elrámoltam, elmosogattam, aztán jött azzal, hogy mégis enne egy kis sonkát. No, a gyerek mégse éhezzen, vissza minden, akkor meg azzal jött, inkább csak egy kis kakaót. 100 ilyen után estére rendesen ki lehet készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!