Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Komolyan kell venni egy 27...

Komolyan kell venni egy 27 hónapos gyereknél ezt?

Figyelt kérdés
kb 2 hete minden nap többször is mondja, hogy "fáj a pocim". Étvágya jó. Mondtam az orvosnak, ő azt mondja, játékból mondja. Én most már kezdek aggódni, hogy tényleg valami baja van. (Egyébként a gyomrára mutat, mikor a pocijáról beszél).

2013. ápr. 12. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Nézd, foglalkozni mindenképpen kell a dologgal, de kezdetben elég, ha te magad körbenézel, és megfigyeled, van-e valaki akár csak hasonlóan viselkedik és utánozhatja-e. Ha nincs, akkor kérdezd ki, hogy mikor szokott fájni, evés előtt, után, vagy ha nincs kedve valamihez (utóbbival sincs baj, nagyon jó tudni). Illetve el kell mondani neki, hogyha fáj a poci, akkor el kell menni vele a doktor nénihez, és meggyógyítja.

Én is arra gondolnék, hogy játékból csinálja, mivel ugyanennyi idős volt a keresztlányom, mikor neki a "feje fájt", hogyha valami éppen nem tetszett neki. Ahogy elmondtuk neki, hogy akkor doktor nénihez kell menni, mert nem vicces, hogy fáj a feje, rögtön abba is maradtak a titokzatos erejű fejfájások.

Egy 21 hetes kismama

2013. ápr. 12. 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:

nem lehet h sok a gyomorsava? Esetleg mit eszik vagy iszik napközben? Sok teát vagy esetleg valami olyat ami sok savat termel? sok alma stb?

Én erre gyanakodnék.

2013. ápr. 12. 22:07
 3/6 A kérdező kommentje:
az első válaszolónak: nagyapja reumás s ő állandóan jajgat. Először én is arra gondoltam, hogy őt utánozza. Aztán, ami feltűnt, h evés előtt mondta, h fáj (gondolom azért, hogy ne kelljen ennie). De aztán napközben is, csak úgy jön és mondja. 2. válaszoló: igen, egyébként én is erre gondoltam, hogy sok a gyomorsava. Egyébként csak vizet iszik, semmi mást. Almából pedig nagyjából egyet 1 nap. Szerintem az annyira nem sok... Ha ez a baj, mit tudok vele itthon csinálni és hova vigyem orvoshoz? (A gyerekorvoshoz nem akarom, mert ahogy ismerem, úgyis csak azt fogja mondani, hogy játékból mondja.)
2013. ápr. 12. 22:16
 4/6 anonim ***** válasza:
24 hónapos lányom néhány napja mondta először, hogy fáj a hasa. Többször elismételte, rámutatott és láttam az arcán is, hogy tényleg fáj neki. Adtam rá fájdalomcsillapítót, utána nem fájlalta. Én komolyan venném a helyedben.
2013. ápr. 12. 22:36
 5/6 anonim ***** válasza:
hasi uh?
2013. ápr. 12. 22:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak tavaly (3,5 évesen) fájt állandóan a hasa. Nem tudtuk eldönteni, hogy igaz-e, elvittük dokihoz. Nem látott semmit, ő is arra gyanakodott, hogy "utánoz", mivel akkor voltam terhes a tesóval. De csak mondogatta. Voltunk hasi uh-on, vért, vizeletet néztek, minden rendben volt. Aztán egy másik doki ajánlotta, hogy adjak neki normaflort (vagy más probiotikumot). Ha tényleg fáj segíthet, a gyerek is látja, hogy foglalkozva van vele, ha más gond van, akkor meg nem árt. Egy hétig kapta, akkor vettem észre, hogy már nem fájlalja a hasát. Mellesleg én nem mondtam a gyereknek, hogy kap valamit, tehát lehet, hogy tényleg segített.
2013. ápr. 12. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!