Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesem elszalad előlem, mit...

3 évesem elszalad előlem, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Nagyon félelmetes, kitépi a kezemből a kezét, és kacagva rohan a világba. A tömegben szem elől is tévesztettem...

Egy pár napja kezdte, az első két alkalommal csak rémülten magyaráztam, miért veszélyes, úgy tűnt, megérti, aztán harmadszorra már pofont kapott. Nem vagyok az utóbbi híve, de azt gondoltam, inkább ez, mint, hogy életveszélybe sodródjon...

Ki mit tenne hasonló szituációban??

2013. ápr. 7. 23:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%
Én sem vagyok a testi fenyítés híve, de ha a kisfiam harmadszor szaladna ki mondjuk az úttestre, annak ellenére, hogy kétszer már figyelmeztettem és büntetést is kapott, akkor lehet, hogy én is rácsapnék egy jelképeset a popsijára. Mert, lehet, hogy legközelebb már tragédia lesz belőle. Nemrég volt a hírekben, hogy egy anyuka boltban fizetett, kisfiú kiszaladt a boltból az úttestre és elütötte egy autó. A szüleim talán gyerekkoromban háromszor csaptak a fenekemre, de annak mind komoly oka volt( ebből egyszer akkor, amikor kiszaladtam az úttestre ). Nem kaptam nagyot, tényleg csak jelképeset, de egy életre megtanultam, hogy mit nem szabad.
2013. ápr. 8. 09:03
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
Én sem mondtam,hogy agyon kell verni a gyereket,popsira és kézre legyintés nem testi erőszak és néha ha semmi nem segít elengedhetetlen.Mellesleg emellett következetes is vagyok,ha rossz büntetést kap ha ügyes megdicsérem,nem hiszem,hogy az ejnye,bejnye meg jutalommal zsarolás helyes megoldás a gyereknevelésben.
2013. ápr. 8. 09:05
 13/18 anonim ***** válasza:
20%

Sajnos Kelet Európában nagyon elterjedtek az ilyen gyereknevelési elvek, hogy popsira, kézre csapni nem testi eroszak, pedig az, a testi "korrekciónak" minden formája az, de ezt nem érti meg az, aki igy nött fel es nem is akarja érteni, mert el sem tudja kepzelni, hogy másképp is lehet.

Kérdezzétek meg Vekerdy Tamást, vagy más gyerekpszichológust, hogy ok enyhén popsira csapdosni.

Nem hiszem, hogy igent fog mondani.

Söt, szóban sem lehet fenyegetni azzal, hogy megvered, mert az ugyanazt a hatást adja, mintha megvernéd, szorongást kelt.

Mások kigúnyolása, nevetségessé tétele, szeretett tárgyainak megsemmisitése is agressziónak számit.

De hat egyesek még nem léptek be az EU ba, mentálisan, és újabb generációk mennek tönkre.

2013. ápr. 8. 17:31
 14/18 anonim ***** válasza:
Utolsó te nem vagy 100as...
2013. ápr. 8. 18:28
 15/18 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm a normális válaszokat!!! :)
2013. ápr. 8. 18:50
 16/18 anonim ***** válasza:
48%
100 as vagyok, csak Svédországban élek és itt ezek a szabályok, amelyeket én is be kell tartsak, ha nem akarom elveszteni a gyermekem.
2013. ápr. 8. 18:52
 17/18 anonim ***** válasza:
31%

Melyek a normális válaszok, kérdezö, akik lenyugtatják a lelkiismereted?

Gyermeket nevelni elsösorban pozitiv példamutatással lehet, es pozitiv megerösitéssel, és 5 éves korig konstans odafigyeléssel, mert addig még nem érett annyira, hogy megértsen dolgokat!

És a testi fenyitésböl nem tanul.

2013. ápr. 8. 19:12
 18/18 A kérdező kommentje:

38%-os: normális válaszolók alatt azokat értem, akik normális stílusban írták meg a véleményüket. Biztos észrevetted, hogy egyikük sem értett egyet a pofonnal, tehát feloldozást nem kaptam. Nem is akarok kapni, a lelkiismeretem azóta is háborog első - és valószínüleg (remélem) utolsó - pofonja miatt.

Veled meg vitába sem szívesen szállok, mert már az első hozzászólásod valami eszméletlen volt. Elkönyveltél egy gyerekét kínzó szörnyetegnek anélkül, hogy bármit is tudnál rólam, meg a nevelési elveimről. Tudnám, hogy miért írsz ide, ha segíteni nem akarsz, csak kiosztani?

Azt írod, neked aztán nincs lelkiismeret furdalásod. Hát lehetne azért néha... Ahogy másokkal bánsz, az nem példaértékű, meg nem is "nyugat-európai". Szia.

2013. ápr. 8. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!