Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség, megbolondulok!...

Segítség, megbolondulok! Képtelen lefoglalni magát a 2,5 évesem. Visszafejlődik, vagy dackorszak?

Figyelt kérdés

Csak úgy tud játszani a kisfiam, ha mellette vagyok. Másnál is van ilyen?? Sokat foglalkozok vele, de egyetlen percet sem hagy békén. Még wc-zni sem tudok. Ha főzök, odajön, ha mosok odajön, ha teregetek vagy bármit csinálok, mindig ott serte-pertél, amivel önmagában nem lenne probléma. De, mindent megfog amit nem kéne (kés), ha teregetek szétdobálja, ha főzök szintén.

Egyedül nem játszik el, tv nem érdekli. Pedig minden nap többször van olyan pont, amikor kizárólag vele játszok, vagy olvasok neki, vagy bohóckodunk, bábozunk stb.. de olyan SOHA nincs, hogy egyedül ellene egy picit.

Van egy kistestvére, gondolom így akarja magára felhívni a figyelmet + a dackorszak. Ugyanis akárhányszor szoptatok akkor kell kakilni, enni, inni stb. Játusznk együtt is, külön is, már a pici is többet játszik el egyedül, mint a nagy. EGyszerűen nem tudom mit csináljak.

Ráadásul, mindig mindenért nyávog: ha beüti magát (még ha ici-picit is), ha nem kap meg valamit, ha nem sikerül valami stb. Néhány hónappal ezelőtt olyan szépen "segített", meg meg lehetett vele beszélni mindent, most meg, mintha kicserélték volna. Korán kezdett beszélni, tud is több mondókát, de most elhalandzsázza, ha mondókázunk. Ha építőzünk, ő rombol én építek. Akármit mondok, hogy pl. most fürdünk (nagyon szeret pancsolni), akkor NEm, és kergethetem a lakásba, meg kín szenvedés levetkőztetni, de ha bevittem a kádba, akkor meg ki nem akar jönni.

A felöltözés színtén bonyolult. Minden ruhadarabnál elrohan. Teljesen kicserélték a gyerekemet. Idáig együttműködő volt, most meg mindenben ellenáll. Persze, ha valaki vigyáz rá, akkor rögtön olyan kisangyal lesz, mint korábban volt, a családban nem is értik mi bajom van. Valakinek produkál ilyet a 2,5 évese?? Félek, hogy elveszítem vele azt a "kapcsot", ami eddig volt. Már próbáltam azt, hogy választhat, de kizárólag az segít, ha nagyon-nagyon nagy türelmet eröltetek magamra és nem mutatom , ha dühit. De fogytán az erőm, a türlmem, és amúgy sem tartom normális állapotnak ami jelenleg van.

Ja, és egy-két napja rúgdosni és csapkodni is elkezdett minket. Gyerektársaságban meg olyan kis nyuszi... :--( :-(

Mi lesz vele így az oviban?

2013. márc. 25. 11:48
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok neked jó tanácsot adni, mi is ebben a cipőben járunk. (kivéve, hogy nincs tesÓ). Nagyon próbára teszi az ember türelmét, a fiam is visít, dobál, hisztizik, alapvető szabályokat nem tart be, amit eddig igen, egy elindulás kb. 3/4 óra.

Próbálkoznak, keresik a határokat, ez a dackorszak, egyszerűen túl kell élni. Sok türelem,persze nem könnyű, főleg, ha van kisebb baba is.

Kitartás!

2013. márc. 25. 12:51
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül, de a válaszok számából arra lehet következtetni, hgoy sokan sem vagyunk így...

Mindegy, reméljük hamar lecseng ez az állapot is.

2013. márc. 26. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!