Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a gyerekpórá...

Mi a véleményetek a gyerekpórázról?

Figyelt kérdés

Külföldön (Angliában, Usa-ban) teljesen elfogadott. Én is gondolkodtam rajta, a fiam 3 éves, a lányom 22 hónapos. Bizony a séták, néha nagyon kimerítőek, főleg ha egy boltba is be kell menni vásárolni. A fiam rögtön berohan az üzletbe, én meg a kisebbikkel utána.

Csak az a baj, hogy a magyarok felfogása miatt, szerintem rengetegen lenéznének, ha ilyen gyerekpórázt használnék:(

2013. ápr. 7. 17:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
56%
én speciel 30ezres városban lakom
2013. ápr. 8. 08:38
 22/26 anonim ***** válasza:
10%

Mondjuk te is tipikusan az a kérdező vagy, aki kiír egy eldöntendő kérdést ahol véleményt kell formálni, kap válaszokat (többségében negatívat, ami jelen esetben érthető is) majd megmagyarázza hogy mégis miért jó az ő álláspontja és nem fogad el ellentétes véleményt. Akkor miért kérdezel?

Budapesten élek itt neveltem fel 3 gyereket, egyszer nem volt szükség gyerekpórázra és igen (akár fáj ez most neked akár nem) neveltetés kérdése az egész.

2013. ápr. 8. 11:06
 23/26 zabmester ***** válasza:
93%

Én úgy vagyok vele, hogy bizonyos helyzetekben, bizonyos körülmények között nagyon hasznos lehet, és nem mellesleg a gyereknek is kényelmesebb: nem fölfelé kell nyújtania a kezét, nagyobb mozgástere van, mindkét keze szabad. Ha már a "magunkhoz láncolásról", meg a korlátozásról beszélünk, a gyerek kezét megfogni ugyanez, csak ott még kisebb a mozgástere.

Mondjuk én nem használtam ilyen hámot, nem volt rá szükség végül is, elég hamar megtanult kézen fogva jönni a fiam, meg nem is volt az az elmászkálós, elszaladgálós fajta, de néha-néha volt olyan érzésem, hogy na, ebben a helyzetben jobb lenne, ha lenne ilyenünk is.

2013. ápr. 8. 13:17
 24/26 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Kérdező,

ugye arra a textilszerű erős anyagból készült kapcsos dologra gondolsz, ami a kicsi mellkasa alatt és kb. a vállánál megy (4 ponton) és mindenütt állítható?

Nekünk CHICCO volt.

Döntően nem utcán használtam- nálam azért kellett, mert műtött gerincem van és amikor a kisfiam járni tanult, egyszerűen képtelen voltam huzamosabb ideig a kis kezecskéit fogva szinte az egész testsúlyát görnyedve tartani.

Nekem ezért ez egy nagyon hasznos dolog volt- a pici menni akart, de még sokat bukdácsolt- amikor egyedül voltam, akkor meg nem tudtam érte már a 30. alkalommal lehajolni és gerincből emelni (a végén már guggolásból sem). Nekem szakorvos ajánlotta és biztosított, hogy természetesen a pici ezt nem éli meg valami pszichés terrornak vagy ilyesmi.

Az utcára nem mentünk ki vele (nagyon féltem, hogy valaki beszól vagy rám támad emiatt), 2-3 alkalommal emlékszem, hogy az ismerős játszótérre is magammal vittem és talán 1-2szer használtam ott is, amikor pont olyan napom volt, hogy kín volt már a sokadik hajolás.

Azt gondolom, hogy ezzel nem ártottam sem a picinek, sem a nem sokkal korábban műtött derekamnak.

Azért írtam ezt le, hogy biztosítsalak arról, hogy igenis vannak olyan élethelyzetek, amikor ez a legoptimálisabb (ha nem is a legjobb) megoldás. Azt pedig, hogy mik azok a szituációk, amiket szeretnél elkerülni ezzel a hámmal, azt neked kell eldöntened.

Szerintem egyáltalán nem ciki- fel lehet úgy is fogni, hogy felelős szülő vagy, aki félti a gyermekét (főleg, ha forgalmas út közelében kell menni gyakran).

Én azt is el tudom fogadni, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek ebben az életkorban ezt el lehet magyarázni és betartják a kéréseinket (ebben pont az én kisfiam is ilyen), más kicsik pedig akkor sem fogadnak szót, ha nagyon sokszor, nagyon türelmesen kérjük őket.

Ne ismeretlenek rosszindulatú véleményére adj.

Szép napot:

2013. ápr. 8. 13:35
 25/26 anonim ***** válasza:
Talán kapcsold rá egy kicsi hátizsákra, akkor nem annyira feltűnő. Elöl is összefogatva.
2013. ápr. 8. 15:55
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tartom jó dolognak a pórázt, mert a használata közben az ember elfeledkezhet magáról, és ösztönösen arrébb rántja a gyereket egy hirtelen helyzetben, anélkül, hogy a gyereknek el lenne magyarázva. Így kicsit olyan, mintha kutyát sétáltatnánk. Hozzátenném, hogy évtizedek óta aktívan kutyázom, és saját gyermekem is van, és szerintem minden jellemet meghatároz az, ahogyan tekintenek rá, ahogyan bánnak vele. Például egy olyan kutya, amelyik állandóan el van engedve, sétáknál is, megszokja, hogy intelligensen sétáljon, tartsa figyelemmel a gazdáját, míg ha pórázon, végül is tök mindegy mert ha valami van, a gazda majd úgyis reagál. Arrébb húz, megránt, neki nem kell erre figyelni. Szerintem a gyerekeknél is hasonlóképpen működik ez, nekik is meg kell tanulniuk, hogy figyeljenek a szülőkre, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani.
2013. ápr. 8. 21:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!