Mit csináljak ha nem nyitja ki a száját a fogorvosnál?
Az elején csak el kell járni haverkodni a fogorvossal, majd ha kialakul a bizalom, csak hadja betömni!
Az elwjén a fogorvos el mutatja mi micsoda, ad matricát..
Otthon játszatok fogorvosost
SAjna az én kislányomnak is sajna rosszak a fogai:-(
Mi oda is jutottunk hogy fájt is a foga és ez pont délután/este kezdődött, amikor a környékben egy doki sem.
Másnap reggel kerestünk egy dokit.Anyummal kb 20 perces könyörgés (folyt a hátamról a víz.)után kinyitotta a száját.A doki betömte.Még az nap este megint bőg hogy fáj a foga.Hát kiderült hogy a nem jó fogát mutatta a dokinak.furcsáltam én is és a doktor is hogy az a fog még nincs annyira kilukadva hogy fájjon.Na mindegy hosszas éjszakai bőgés után másnap mentünk a mi orvosunkhoz.Én egyedül a gyerekkel.Olyan sírást és hisztit levágott.....:-(Azt sem tudtam mát mit ígérjek neki....30 perces könyörgés után....kinyitotta száját.
Nem telt el egy hét mikor egyik pillanatról a másikra a kislányom elkezdett keservesen sírni..megint a foga.Olyan gyomorgörcsöm lett hogy most mi lesz....Fogorvos persze egy sem ügyelt.Anyósom ismerőse fogorvos volt és felhívta hogy nem tenne e kivételt.Mielőtt elindultunk beszélgettünk pár percet..Pl: Tudod hogy most nagyon ügyesnek kell lenni.Azt is tudod ha nem nézi meg doktornéni akkor fáj és anya már nem adhat több fájdalomcsillapítót....stb stb stb...Azt sem tudtam már mit mondjak.És el sem hittem hogy szó nélkül kinyitotta száját.Szegénynem már nagyon fájhatott.:-(
Úgyhogy mi már megalapoztuk a fogorvost..Azóta már kiesett az alsó két foga és kinőtt helyette két új.És mozog még kettő.És még csak 4,5 éves.
A menekülés részét is ismerem..nem egyszerű.Én is menekülnék fogorvostól...:-)
Szia! Tudom h már 4 éves a kérdés, és már biztos el is avult, de tegnap voltam fogorvosnál, magánnál. Egy kislány volt előttem 10 év körül lehetett. Szegény annyira sírt, ordított. Ordított, ha a doki megszólalt már üvöltött, tőle zengett az egész rendelő, egyedül ültem a váróba. Valószínű az orvossal nem jutottak 1-ről a 2-re. De a gyerekkorom lepörgött előttem. Nekem kifeszítette a fogorvos gyerekként a számat, mire én megrúgtam, nálam is volt hiszti ezerrel bár 7 éves voltam. A dokinő ordítozott. 3-an nem tudtak lefogni. Nekem se készült el a fogam.
Tegnap értettem meg igazán mit érezhettek akik anno 17 évvel ezelőtt ültek a váróba mikor engem akartak kezelni.
Nem is tudom, hogy lehetne megoldani egy gyereknél a fogorvos fóbiát, hisz mindannyian félünk egy picit az újtól, főleg ha még fájhat is. Érdekes ez a fóbia dolog. Valahol tudjuk a tudat alatt, hogy nem fáj hisz érzéstelenítés, max kellemetlen, mégis mindenki a fájdalomtól retteg. De egy gyerek? Talán a gyereknél a megbarátkoztatás tud segíteni. Mondanám még a türelmes dokit, de aki az enyémnél türelmesebb az már hangyát szed. Kell, hogy a gyereknek felkeltsék az érdeklődését, és kell hogy együtt akarjon működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!