Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Befelé dőlő bokával el kell...

Befelé dőlő bokával el kell menni ortopéd orvoshoz?

Figyelt kérdés
Kislányom 15 hónapos, 1 hónapja megy. A bokái eléggé befelé dőlnek. El kell vinni emiatt ortopédiára, vagy elég, ha szupinált cipőt hord?
2013. ápr. 6. 07:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Én tuti elvinném, inkább szánd rá az időt, minthogy később baj legyen.
2013. ápr. 6. 07:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Én elvittem, mert szupinált szandál nem minden gyereknek tesz jót, sőt, van, akinek kimondottan káros, pl. ha "O" lábú.
2013. ápr. 6. 07:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Ebben a korban még ez így van még nem alakult ki a boltozat.Nekünk az ortopéd doki azt mondta 3 évesen szeretné megnézni a fiamat.Én a helyedben megmutatnám a gyerekorvosnak,ha nyugtalanít a dolog.Szupinált cipőt ne vegyél neki,csak ha szakember azt mondja.
2013. ápr. 6. 08:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenképpen el fogom vinni megnézetni.

Annyira furi, hogy mi nagyon odafigyelünk arra, hogy csak jó minőségű cipője legyen, és mégis szemmel is látható a bedőlés. Viszont az ismerősök között sokan gagyi cipőkben járatják a gyerekeket, mégsincs semmi bajuk. :(

2013. ápr. 6. 13:46
 5/6 krisztivan ***** válasza:
Szia.Nem függ össze ilyen idősen,hogy milyen gagyi cipőben járatják a babát.Ha hajlamos rá akkor befelé dől a bokája és majd idővel kinövi.Mivel elkezdett járni(nálunk)kötelező elvinni ortopédiára.Mi már rögtön első cipőnek is supináltat vettünk,hiszen én is láttam a fiam befelé dőlő bokáját.
2013. ápr. 6. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekünk is mindenki azt mondta, hogy 3 éves kora előtt nem érdemes ortopédiára menni ezzel, mert még fejlődik a boltozat. 3 éves elmúlt, és még mindig befelé dőlt a bokája. Az ortopéd doki csak supinált cipőt javasolt, és 2 év múlva kontroll. Erre kérdeztem én is, hogy a most 8 hónapos lányomnak akkor milyen cipőt vegyek majd, hiszen nagy vívódások után a fiamnál is a superfit mellett döntöttem, ami bokafogós nem gagyi, mégse alakult a boltozata. Erre azt mondta, hogy első cipőnek ne vegyek supináltat meg betéteset sem (szóval továbbra is jó a superfit pl) de ha már stabilan megy (1,5 éves kora körül) mutassam meg, és akkor ők látják, hogy milyen cipő jó neki.

Ahol vettük a szamos szupinált cipőt, ott is megkérdeztem, és ott is azt mondták, hogy első cipőnek nem szokták ajánlani a supináltat.

2013. ápr. 6. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!