Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenhol a szülőknek kell...

Mindenhol a szülőknek kell vinni a tisztasági csomagot az oviba?

Figyelt kérdés

papírzsepi, wc papír, kézmosó, fogkefe, fogkrém

A pzs-t, a wc papírt, és a folyékony szappant minden hónapban vinni kell. Nem hiszem hogy elhasznál egy gyerek havonta egy folyékony szappant, főleg hogy sokat beteg, ebben a hónapban 2,5 hetet ment. Illetve az én kisfiam nem kakil az oviban, így ő egyáltalán nem használ wc papírt. Akkor is vinni kell? mert ha igen, akkor tulajdonképpen más gyerekének viszem.

Irtó sokban van az ovi :( csak a kaja 9000 havonta, ráadásul meg sem eszi, de nincs alternatíva ki kell fizetni, mert bevinni kaját nem lehet

+ gyümölcs, + rajzfelszerelés + csoportpénz.

Mindenhol így van?

2013. ápr. 3. 19:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a kaján már én is ki vagyok akadva, mert két gyerekem van, és 12 000 Ft volt az előző hónapra, és alig jártak. Lemondani meg nem tudtam, mert hónapok óta rossz a telefonjuk. Most erről én tehetek? Csoportpénz nincs, de heti egyszer gyümölcsnapot tartanak, akkor vinni kell gyümölcsöt.
2013. ápr. 3. 21:47
 12/16 anonim ***** válasza:

Nálunk havonta 400ft a csoportpénz, és abból veszi az szmk-s a fogkefét, fogkrémet.

havonta egy tekercs wcpapír, 1szalvéta, 1 100as zsepi és egy baba szappan, és 2-3havonta popitörlő vagy nedves wc papír. Bár azt ebben az évben én is csak egyet vittem, mert az én fiam is mindig hazahozza, ott még sosem kakált. :)

Heti egy nap a gyümölcsnap, kell vinni gyümit, de lehet zöldség is.

kajapénz drága, igaz 3gyerek van, így fele, de akkor is 3an vannak.

2013. ápr. 3. 22:32
 13/16 anonim ***** válasza:

Fiam bölcsis, és a ti tisztasági csomagotok még kiegészül nálunk szalvétával is. Wc papír helyett popsitörlő + havi egy csomag pelus.

Fiam 2 hónapja kezdte a bölcsit (ebből kb. 1-et járt).

Én rákérdeztem: popsitörlő, szalvéta, pzs, folyékony szappan - közös. Csak a pelenka személyre szabott.

A 3 megkezdett hónapból egyszer - pofátlanul - nem vittem. Így pont részarányos a kisfiam hiányzásaival.

2013. ápr. 3. 23:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Bölcsibe ha nem ment,akkor nem kellett vinni.

Oviba minden hónapban zsepi,wc-papir, foly.szappan, fogkrém, szalvéta. Fogkefét 3 havonta cserélnek.

csoportpénz 600ft.

2 gyermek jár oda, van hogy csak 2 hetet egy hónapból, de mindig viszem. Fogkrém, szappan , zsepi szerintem rengeteg fogy. lehet egyik hónapban az én gyermekem fogyaszt többet, következőben a másiké.

Minden pénteken gyümölcsnap. Általában 1-2kg gyümit viszek, de láttam valaki csak 1 db almát. Ez se érdekel. Gyerek mindig a másét kívánja. Ha valamit viszek mindig annyi darabot ahányan vannak.

2013. ápr. 4. 09:06
 15/16 anonim ***** válasza:

500 fős kisközség óvodájáról írok:

semmit nem kell vinnünk a párnán, párnahuzaton és váltóruhán, benti cipőn kívül.

Az óvoda veszi a papírzsebkendőt, a wc-papírt, a fogkefét, fogkrémet, szappant, rajzfelszerelést, egyáltalán nincs csoportpénz. Gyümölcsöt sem kellett soha vinni.

2013. ápr. 4. 15:22
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk kb félévente kell vinni 1 szappant, 1 cs szalvétát, 2-3 tekercs wc papírt, 2 cs 100as zsepit, 1 fogkrémet. Ha valami elfogy, akkor kifejezetetn abból kérnk még. a mi ovink nem kap ilyenekre pénzt az önkormányzattól. A folyékony szappan azért fogy gyorsan, mert a gyerekek élvezik nyomkodni. mi pont ezért használunk sima baba szappant, de azt is szét tudják "marcangolni", így nálunk a mosdók vannak folyamatosan eldugulva, úgyhogy jövő évtől megint folyékony szappan lesz. az hogy a kisfiad nem kakil az oviban és nem használ úgy wc papírt, mint a többiek, z egy dolog. de lehet, hogy másból meg többet használ. ha pl sokszor náthás, akkor joggal kérdezhetné annak a gyereknek az anyukája, akinek nem szokott orrfolyós lenni a gyereke, hogy minek vigyen zsepit, miért nem viszel te kétszer annyit. szerintem ez így igazságos, mindenki visz mindent. illetve ha valaki tartósan beteg, pl 2-3 hétig, akkor a gyümölcsözésből szokták kihagyni egyszer, mert azt valóban egyáltalán nem fogyasztott bent. nálunk általában 3-4 hetente kerül sor egy gyerekre gyümölcshozás terén. a kaja tényleg drága, de 20 napra lebontva 9000 ft az 450 ft. most őszintén: reggeli, ebéd, uzsonna. neked mennyiből jönne ki egy napra? nálunk rajzeszközöket nem kérnek,bár rájuk férne... csoportpénz van havi 700 ft, de ebből kirándulni mennek 2szer, színházba mennek, piacra járnak, bábszínház jön, bűvész, drámacsoport, bevásárolnak belőle húsvétra, karácsonyra, mikulásra, gyereknapra, anyák napjára, stb... sajnos nem minden óvoda kap támogatásokat az önkormányzattól, valahogy meg kell oldaniuk, ha nem akarják, hogy a gyerekek a ruhájukba töröljék az orrukat, szájukat, ki tudják törölni a feneküket, kezet tudjanak mosni, stb.
2013. ápr. 4. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!