Szoktatok az óvodába vinni pluszban dolgokat? Nem a tisztasági csomagra gondolok, hanem pl játékok, ceruzák stb vagy egyéb felajánlások? Karácsonyi vásárra tesztek felajánlást vagy az óvoda kifizeti, amit pl készítetek?
Kb. kéthetente viszek gyümölcsöt,nem kérik,nem is várják el.
Havonta viszek szörpöt, teát, óvónéni elkészíti nekik, és viszek kekszet,ropit is.
Játékot is hagyok ott, a kisfiam megunt játékait, mert nagyon szerény a mi csoportunk, sok a szegény kisgyerek.
Rajzeszközöket is tervezek vinni, de azért nem akarok túlzásba esni.
Nálunk szokott lenni adventi vásár, amire lehet sütivel, bármi kreatív dologgal készülni és a befolyó összeg az alapítvány pénztárába megy.
Meg hát mindenfélével pályáznak , pl papírgyűjtés, netes klikkelős versenyek, rajzversenyek, városi sportnap, vagy ha van valami gyűjtenivaló akár kupak vagy kupon vagy bármi akkor kiplakátolják és a szülők rágyúrnak... szerencsére a zömük elég segítőkész.
És persze mindennek örülnek, amit fel tudnak használni, akár fénymásolt papíroknak hogy a hátoldalára rajzoljanak, vagy bárminek. Én pl kereskedelemben dolgozom, hatalmas kartondobozokat szoktam bevinni (most is ezekből van minden csoportnak vár a huszároknak :D), meg olyan ártáblákat kilószám, ami amúgy menne a kukába (gyönyörű citromsárga kartonpapír...). Egyszer nyertem 40 csomag natúr gyurmát, és mivel ennyit úgysem használnánk el itthon, hát a zömét bevittem a csoportnak.
Tavaly meg az egyik szülő a csoportból kijárta, hogy elmehessenek látogatni a Szerencsi Csokigyárba, másiknak meg szőlőskertje van, mentünk kollektíve "szüretelni". Mindenki ott segít, amivel tud. Jó ovi és jó szülői közösség van nálunk :)
4. vagyok. elfelejtettem írni, hogy ez is állami ovi
itt is van heti 1 gyümölcsnap, nem várják el, de a többség visz pár szem gyümit mindig, és kb kéthavonta egy zacskó nápolyit vagy valami kekszfélét.
A mi csoportunkban is vannak nagyon nehéz körülmények között élő kicsik, nekik a csoportpénzből fedezzük pl a néptáncot meg ha bábszínházba mennek vagy moziba stb.
Néha fénymásolok színezőket. Néha viszek be kekszet, szörpöt (legutóbb farsangkor). Húsvétkor, karácsonykor pici csokikat, hadd keresgéljenek az udvaron/cipőkben.
De nem esek túlzásba azért. A csoportpénzt rendesen fizetem, nem úgy mint más "kedves" anyukák, akik azt hiszik, hogy ez ellenük van, pedig a gyerekük érdeke lenne.
Papírt mi is sokszor viszünk be, illetve ünnepi dekorációkat.
Szoktunk még vinni, ropit, kekszet, néha édességet.
Tesóméktól kapott a fiam egy rakat Verdás hűtőmágnest, annyit vittünk be az oviba ahányan vannak és mindenki kapott egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!