Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Épp most olvastam itt a...

Épp most olvastam itt a fórumon, hogy csak cukrászdai tortát lehet bevinni az óvodákba, szülinapra; én meg épp most sütöttem meg a kislányomnak a holnapi szülinapra. Most hívjam fel őket? Másoknál is így van?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 2. 14:34
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Általában nem lehet. Nem akarják, hogy az egész csoport szalmonellás legyen, vagy ételmérgezést kapjon.
2013. ápr. 2. 14:43
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

nálunk még cukrászdait sem lehet.Az ovinak nincs konyhája,viszik az ebédet egy konyháról.Ahonnan az ebéd megy onnan lehet rendelni.

azzal indokolták,hogy nem vihetünk:Nem tudják mennyi időt töltött hűtés nélkül a torta (pl:megvettem,2 óra alatt értem haza dugó stb. miatt,otthon berakta,reggel megint ki,ameddig az oviba érünk X ideig megint hűtés nélkül van,ott újra berakják.)Vagy a másik opció amit választani lehet a Lidl-ben kapható mű sz.ar,hűtésnélküli tortá lehet bevinni.Érdemes megkérdezned mielőtt beviszed.

2013. ápr. 2. 14:44
 13/30 anonim ***** válasza:
38%
Hogy oldjátok meg a lisztérzékeny és cukros gyerekek megvendégelését?
2013. ápr. 2. 14:46
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen kérdezz rá, hogy a Ti ovitokban ez hogyan működik.

Nálunk csak cukrászdás tortát lehet bevinni, és szerinte mez teljesen jogos követelés. Ha bármilyen fertőzés történik, akkor a cukrászdát felelősségre tudják vonni, de ha házi készítésűt viszel, akkor az ovit fogják előállítani. Nem azt a szülőt aki vitte, hanem az óvodát.

2013. ápr. 2. 14:47
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hívd fel, nálunk lehet bevinni bármit.
2013. ápr. 2. 14:53
 16/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. A köszöntést pedig átadom :). Valóban van benne ráció, én is az ÁNTSZ-re gondoltam. Tiszta, friss anyagokkal dolgoztam, de azt nem tudom letagadni, hogy nem az enyém :)
2013. ápr. 2. 14:53
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem a torta minősége a baj, nem azért nem lehet. Hanem pontosan azért, mert addig amíg igazolt eredetű a termék, és azt az előírásoknak megfelelően gyártották, akkor a felelősség áthárítható. Tekintve, hogy az élelmiszeriparban mindenből van ételminta, így nem tudja azt mondani a cukrászda, hogy az "ovi fertőzte meg a kaját", hiszen ha az adott fertőzőforrás kimutatható az eltett ételmintában, máris megvan a felelősség. Azonban ez a visszakövethetőség, dokumentáltság gyártási folyamat nem követhető nyomon a házi ételeknél.

Bármennyire "furcsa", nem a minőség a kérdés, az abszolút nem számít. Lehet adni sz@rt is a gyereknek, ha azt megfelelően dokumentálják és igazolják...

2013. ápr. 2. 14:59
 18/30 anonim ***** válasza:
75%
Én is az itt olvasottakra hivatkozva megkérdeztem a mi ovinkat hogy mi a helyzet, hat csodálkoztak, mert nálunk nincs ilyen megkötés, sőt örülnek a házi készítésű sütiknek, tortaknak, mert abba biztosan nincsenek mű dolgok belerakva. Nem minden szulonek van penze cukraszdabol rendelni, mar a szupermarketbe is lehet kapni tortakat, hiába a számla, de ki tudja mi van benne, esetleg meg szalmonella is. Tehát szalmonellat a bő Tirol, cukraszdaitol csak őket könnyebben megbuntethetik, de a lényegen úgysem változtat, hogy beteg lesz tőle a gyerek.
2013. ápr. 2. 15:05
 19/30 anonim ***** válasza:
75%

Az utolsó válaszom kissé keszekusza lett, tehát szalmonellat bárhonnan osszeszedhetunk, de a cégeket könnyebb meguntetni utána, ezt akartam írni.

18.

2013. ápr. 2. 15:07
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sem volt szabad házilag készített ételt bevinni az óvodába. Erre ÁNTSZ és az intézmény ún. HACCP (élelmiszerbiztonsági) előírásai miatt nincs lehetőség. Azért fura, hogy van, ahová engedik a bevitelét, mert elvileg az ÁNTSZ előírások minden intézményre vonatkoznak.

(Bár olyat is olvastam, hogy gyümölcsöt is csak számla ellenében engedik be az oviba, azért ez nálunk nem így volt.)

Nyilván attól is függ, hogy az óvodavezető mennyire „bevállalós”, hogy ha mondjuk szalmonellát kapnak a gyerekek a tortától, akkor hogyan tudja lerendezni az ügyet.

2013. ápr. 2. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!