Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most mi legyen? A férjem nem...

Most mi legyen? A férjem nem tudja napközben elaltatni a lányunkat! Adjatok tanácsot!

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 1 hónapon belül szülök, ezért elkezdtünk egy ideje próbálkozni azzal, hogy ő altatja. Az estivel nincs gond, de nappal... Vagy iszonyatos sírás lesz a vége, vagy a férjem készül ki a lányomtól (merthogy folyamatosan bohóckodik állítólag). Ha velem alszik, akkor nincs gond, kb 5-10 perc az egész, lefekszik és meg sem moccan kb. Vele meg feláll, fejenáll, ugrál, lemászik az ágyról stb. Én ezt nem értem. Pedig mindent úgy csinál ahogy mondom neki. Nagyon félek, hogy mi lesz amíg kórházban leszek...

21 hónapos egyébként

2013. ápr. 2. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt. Amíg a kórházban voltam, két napig nem aludt délután, a harmadikon már beájult ebéd közben. Aztán úgyis ki kellett alakítanunk, hogy egyszerre altatom a kettőt.
2013. ápr. 2. 13:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló volt. Hagy, hogy ő úgy csinálja ahogy ő akarja, mármint a férjed. Nem kell hogy úgy legyen ahogy te szoktad csinálni, lehet nála más jön be. Nekem is 21 hónap van a gyerekeim között, nappal hugom meg sógornőm volt a lányommal, ha nem apa, de nagyjából egyszer sem aludt a 11 nap alatt (akkor jöhettünk haza az ikrekkel), nem volt így sem semmi gond.

Ha nem leszel ott, hidd el, meg fogja oldani a férjed. :-)

2013. ápr. 2. 14:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elore stresszelni. Majd alakul magától minden.

10 hetes kismama

2013. ápr. 2. 14:01
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha álmos lesz, úgyis el fog aludni, nyugi :)
2013. ápr. 2. 14:10
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
nem lehet,hogy érzi hogy apából "hülyét " csinálhat? ha következetesebb lenne,és szigorúbb alvás terén akkor lehet,hogy neki is sikerülne elaltatni.
2013. ápr. 2. 14:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ne idegeskedj! Egyrész apa megpróbálhatna egy saját taktikát kialakítani, nem úgy ahogy te a szájába rágod mert lehet hogy az nem válik be. a másik pedig hogy nem fog belehalni ha nem alszik minden délután. úgyis kidől ha nem alszik. Lányom 2, 5 éves volt mikor hazajöttünk a kistesóval, és volt hogy ha a fejemen álltam volna akkor sem lett v olna hajlandó elaludni. Eleve jött a féltékenykedés, aztán az hgy na alszik a kicsi akkor mosxtmár játszhatnék is vele. szóval ne aggódj megoldódik magától. Ne azon a pár napon aggódj amig te kórházban leszel, hanem majd ami utána jön :D :D Nálunk volt hogy este 5-6-7 órakor kidőlt mert nem volt hajlandó délután aludni, így persze fent kukorékolt még éjjel 11kor is, de nem volt rá megoldás. Megmakacsolta magát, és nem aludt! De mostmár nagyon jól összeálltak a dolgok és örülök a két kincsemnek hogy viszonylag kicsi a korkülönbség köztük%!
2013. ápr. 2. 14:25
 7/12 A kérdező kommentje:

Először nem mondtam neki, hogy hogyan csinálja, csak annyit, hogy fektesse le aludni. Nem sikerült. Én pont védőnőhöz mentem, mire hazaértem még mindig ébren volt. Pontosabban ment a sírás ezerrel.

Ezek után mondtam el, hogy én hogy szoktam.

Valószínűleg tényleg érzi, hogy apa nem olyan magabiztos, vele lehet hülyülni... Csak az a baj, hogy ha túl szigorú akkor meg csak üvöltve sírás lesz belőle. És ne azért aludjon már el, mert elfárad a sírásban.

Na meg ha nem lenne álmos, akkor velem sem aludna el.

De miért van az, hogy este meg le tudja fektetni? Igaz néha szintén nem sikerül, de többségében igen.

2013. ápr. 2. 14:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Hidd el, ha nem leszel ott, egészen más lesz:)!

És szerintem hagyd, hogy kialakítsák a saját közös altatási rituáléjukat:)! Persze, adhatsz egy kis vezérfonalat férjednek, de lehet, hogy ami veled működik, vele nem. Adj egy kis szabadságot nekik, lehet, hogy olyan jó kis különbejáratú rituálét tudnának kialakítani, ami működik ha kettesben vannak:).

Nálunk pl.: velem mellémfekve alszik el a lányom, énekelünk, simogatom a hátát. Férjjel ez nem ment. Ő vele azt találták ki, hogy betesznek egy halk zenét, beszélgetnek a relaxfotelben és az ölében alszik el a lányunk:).

2013. ápr. 2. 15:02
 9/12 A kérdező kommentje:

Riingetva el tudná altatni, de úgy is nagyon sokáig tart és ráadásul nem pehelysúlyú a kisasszony.

Párszor még próbálkozunk, úgysincs már sok idő, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. Csak annyira nem szeretem, ha borul a napirend!

Eddig egyszer volt olyan, hogy nem aludt délután, mert nagyon köhögött és mindig felébredt rá.

Ja meg amúgy el szoktam bújni ilyenkor, hogy ne lássa, hogy itthon vagyok. Ha látja, akkor felmenni sem hajlandó az apjával, csak velem.

Ahogy közeledik a szülés, egyre anyásabb lesz.

2013. ápr. 2. 15:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez természetes(hogy egyre anyásabb):).

Viszont szerintem ne elbújj, tudod, nem hülye csak gyerek:)! Köszönj el, és tényleg(!) menj el kicsit otthonról, sétálj(ha szabad), akkor menj boltba...

A napirenddel kapcsolatban pedig: sajnos egy újszülött érkezésével szinte tuti, hogy valamilyen mértékben borulni fog az eddig megszokott rend, talán jobb is ha kicsit ehhez hozzászokik, rugalmasságot "tanul":).

Nameg az sem mindegy, hogy lehet, azért is nyugszik meg nehezen mert amikor kettesben marad apával, talán már attól "fél", hogy szülni mész és sokáig tart. Ezért is lenne jó ha _látná_ hogy elmész majd azt, hogy _visszajösssz_.

2013. ápr. 2. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!