Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le róla?...

Hogyan szoktassam le róla? Nagyon veszélyes amit csinál (bővebben lent).

Figyelt kérdés

Kisfiam májusban lesz 2 éves. Budapest belvárosában lakunk, egy forgalmas helyen. Ha sétálni, játszótérre megyünk, ragaszkodom ahhoz, hogy fogja a kezemet, amikor átmegyünk a zebrán,úttesten. Az a mániája, hogy ilyenkor "elhagyja magát" az úttest közepén, mintha nem bírna megállni a lábán. Én meg a karjánál fogva vihetem át az úton. Hiába szólok mérgesen rá, hogy nem szabad, jöjjön rendesen, mert veszélyes amit csinál. Tudom, hogy alap esetben az lenne a megoldás, hogy nem cipelem, otthagyom a földön, hogy összeszedje magát, és felálljon. De ezt nem tehetem meg az úttest kellős közepén, így muszáj átvonszolnom. Ő meg jót nevet, és közli, hogy vicces.

Komolyan mondom, legszívesebben jól rákiabálnék, hogy észhez térjen, és megrémüljön, hogy veszélyes amit csinál. Hogyan tudnám erről leszoktatni?

2013. márc. 31. 21:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
a másik eltart vagy 2 hónapig,mi van ha bármi történik addig anyuka majd a fejét a falba veri,hogy csak beszélt és beszélt nem cselekedett??
2013. márc. 31. 22:35
 12/16 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is, ha ilyet csinál egyszerűen nyalábold fel, és vidd haza. De ha ügyes, akkor előre ígérj neki valami jutalmat, pl első sarkon kiválaszthatja merre mentek, megszámoljátok a piros autókat, legyen valami különlegesség, amit jutalomból néztek meg, pl kedvenc kirakat, ismerős kutya.
2013. márc. 31. 23:38
 13/16 krisztivan ***** válasza:
78%
Szerintem előre beszéljétek meg"ha itt szépen átjössz a lábadon akkor ....csinálunk-veszünk azt amit te akarsz.Ha nem sikerül akkor felveszlek és megyünk haza."Lehet nem fog elsőre menni,de ha szeret "csavarogni" akkor hamar rájön,hogy roszzul jár.Nálunk így működött.Nem lettem ideges,és az üvöltö gyerekemet hazacipeltem.Mert ha megígéred akkor azt be Kell tartani.Következetesen.-))
2013. ápr. 1. 08:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is csak ez vált be amit előttem írtak, nagyon várta a játszóterezést és ha hisztizett akkor fogtam és hazamentünk (nagyon rossz pár nap volt mert odabent meg megvadul meg nekem is intéznem kellett volna a dolgaimat de akkor babakocsiba ültettem újra és úgy intéztük).

Mindig elmondtam neki hogy szeretnél menni a játszótérre/sétálni/fagyizni bármi? Igen, igen. Akkor szépen hiszti nélkül jössz mellettem oké?

Mondta hogy igen.

Aztán ha megint "elhagyta" magát vagy hisztizett irány haza ismét.

Hamar leszokott róla.

2013. ápr. 1. 09:37
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1,5 éves iker lányaim vannak. Elég akaratos mindkettő. Az a tapasztalatom, hogy ha bármit csinálnak amire valahogyan reagálok akkor az érdekes számukra. Pl. ha elkezdenek szaladgálni a kanapén és rájuk szólok, hogy nem szabad, akkor nevetnek és tovább csinálják. De ha szó nélkül leveszem őket és azonnal előveszek valami más témát, akkor szinte észre se veszik, hogy már nem rohangálnak az ágyon.

Azt javaslom, hogy amint oda értek az átjáróhoz, vedd föl minden kommentár nélkül, esetleg tereld el a figyelmét valamivel, hogy észre se vegye, hogy most nem cirkuszol az úttesten. Szerintem egy idő múlva elfelejti ezt a fajta "játékot" mert ő azt hiszi játszotok!

2013. ápr. 1. 12:32
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ő meg jót nevet, és közli, hogy vicces.

Komolyan mondom, legszívesebben jól rákiabálnék, hogy észhez térjen, és megrémüljön, hogy veszélyes amit csinál. Hogyan tudnám erről leszoktatni?"

Előszöris valóban veszélyes, amit csinál, de ő ezt még nem érti.

Ne kiabálj, ne reagálj hevesen, hanem csak fogd meg, és vidd át. Meglátod, amint nem vagy jó közönség a parádéhoz (nem leszel dühös, sem ideges), le fog szokni róla.

Persze, hogy vicces, ha anyát jól fel lehet valamivel bosszantani :-D Ezt minden gyerek csinálja többféle dologban is. ...a lehető legtöbb dologgal :-D

Esetleg kipróbálhatod azt a fordított módszert is, hogy ha odaértek a zebrához, akkor automatikusan felveszed ölbe és megmondod neki, hogy "nem sétálhatsz át". Egy ideig át kell vinned ölben, de egy idő után kvázi büntiként éli meg azt, hogy ölben átviszed, ezért szépen át fog sétálni magától is, és ő fogja kérni, hogy tedd le :-P

2013. ápr. 1. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!