Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Büntetés 4 évesnek. Melyik a...

Büntetés 4 évesnek. Melyik a 3 közül? Te melyiket alkalmaznád?

Figyelt kérdés

Adott egy 4 éves fiúcska, az ebben a korban szokásos daccal, hevességgel, aktivitással, szófogadatlansággal. Büntetés kell a szülők szerint, hiszen a szép szó önmagában már nem elég. Te melyiket választanád a felsoroltak közül?

1. kedvenc megvonás (pl mese, azaz tv; számítógép /kirakók, kifestők/; kedvenc kártya/autó/baba elvétele)

2. szeretetmegvonás (pl anyu nem játszik veled, ha így viselkedsz)

3. testi fenyítés (pacsi a popsira, vagy kézre; esetleg durvább pl zuhany alá állítás)

Ha van kedvetek véleményezhetitek az összes büntetéstípust, hogy miért jó vagy miért nem. Köszönöm.

2013. márc. 31. 19:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Szóval érted mire gondolok. Ma beállítod kis időre, és holnap megint, mikor lehet aznap semmi rosszat nem csinált.
2013. márc. 31. 19:47
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

Nekunk gyermekpszichiater es a nevelesi tanacsado pszichologusa is a jutalmazz, ne buntess modszert ajanlotta. Ki kell tuzni egy celt, pl ne legyen verekedes az oviban. Ha ez sikerul, akkor egy kis ajandek matrica, vagy valami hasonlo aprosag, amit kis konyvbe lehet gyujteni. Minden napra kell "feladat", meghozza ugyanaz addig, amig legalabb egy hetig nem volt gond. A pontokat gyujteni lehet es aztan bevaltani -pl 2 pont egy csoki, 4 pont egy plusz mese, stb. Ha egy het alatt osszegyult minimum 5 pont, azert plusz jutalom. Ahogy egyre jobban megy neki a dolog, lehet uj feladatokat is bevonni, de max napi 3 dolog lehet, pl ovodai viselkedes, osszepakolas, egyedul oltozes, stb. Ha valamit nem teljesit, akkor nincs buntetes, csak eppen nincs jutalom.

Az en gyerekem rendkivul nehezen kezelheto volt, ezzel a modszerrel viszont sikerult kialakitani nala a helyes viselkedest annak ellenere, hogy a pedagogusok elleneztek.

2013. márc. 31. 19:49
 13/23 A kérdező kommentje:

Nagyon jó, amit írtál 12-es... végülis ezt csináltuk mi is anno, mikor szobatisztaságra neveltük. Ha bilibe sikerült a dolog, kapott matricát, ha pelusba sikerült, akkor nem kapott, de bünti sem volt.

Valahogy sejtettem, hogy 2 napra büntetni sok. De kimondva mégsem tűnik brutálisnak, hogy két napig nincs tv ezért meg azért. S közben többször figyelmeztetem, hogy el ne felejtse miért nincs.

2013. márc. 31. 19:56
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
12. vagyok. Nekunk azt mondtak a szakemberek, hogy ilyen kicsiknek ha megis buntetes van, az azonnali kell hogy legyen. Egy ennyi idos nem erti meg azt, hogy pl reggel nem raktam el a pizsimet, ezert este nem nezhetek tvt. Plane nem erti meg a tobb napra szolo buntetest. Kicsi meg hozza.
2013. márc. 31. 19:59
 15/23 anonim ***** válasza:
Én ovis dolgokért nem büntetnék ott helybe tegye meg az óvónő. Persze megbeszélem vele ha pl verekedett hogy nem szabad, megkérdem miért tette és elmondom legközelebb mit tegyen adott helyzetben verekedés helyett.
2013. márc. 31. 20:13
 16/23 anonim ***** válasza:

Szerintem a 4. büntetésfajta azért nem jó mert azt alapból meg kellene hogy csinálja, a 2 és 3. semmiképp nem alkalmaznám az testi és lelki bántalmazásnak gondolom, amit nem tennék, az 1. 6-7 évesen lehet kivitelezni inkább.

3 éves a lányom és nálunk is büntisarok van.Ha rosszat csinál, figyelmeztetem ha annak ellenére is folytatja beállítom/ültetem a sarokba és 3 percig marad ott.Utána elmagyarázom miért kellett büntetésbe mennie, kérjen bocsánatot, ölelés, puszi.Első alkalommal kijött vagy 5-6-szor de visszatettem, azóta tudja "le kell ülnie a büntetést". Nagyon bevált, szerencsére ahhoz képest ritkán kell alkalmaznom.Van, hogy napi 2-3-szor is ül a büntisarokba, de van, hogy 2-3 napig jól viselkedik szót fogad elsőre.

2013. márc. 31. 20:57
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem a 2 es 3-ast te se gondolod komolyan. Nekem az 1 és a 4 jöhetne szoba.
2013. márc. 31. 20:57
 18/23 anonim ***** válasza:
A zuhany alá állítás,nem testi fenyítés,ellenben nagy,teljesen belelovalt hisztinél hatásos.Pacsi popsira,kézre nem hisztire való.Az 1. és a 4. is lehet,de a 2. az baromság,az lelki terror.
2013. márc. 31. 21:07
 19/23 anonim ***** válasza:
ja a szobába küldés,sarokba állítás is jó módszer.
2013. márc. 31. 21:08
 20/23 anonim ***** válasza:
ja igen a 4.et eleve meg kell csinálni
2013. márc. 31. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!