Szerintetek a fenekrecsapas kisgyereknel veres? 3 eves energikus kiscsaj, oko, ertelmes, DE.
Nem, ez a legrosszabb módszer. Tudod miért? Gondold át.. fel akarja magára hívni a figyelmedet, rosszalkodik, te a fenekére csapsz, gondolom kiabálsz is vele.. éééés már el is érte amit akart, hiszen figyelsz Rá.
Ilyenkor közlöd vele, normál hangon, hogy most nagy butaságot csinált, Te emiatt szomorú vagy.. és szó nélkül feltakarítod a piszkot.
A fenékre csapás, ha megérdemli, az nem verés. Nálunk sem divat a fenékre vagy a kézre verés, de tudod amikor századszorra magyarázom el neki, hogy kisfiam ne mássz fel a hintaló tetejére és pakolj le a szekrényről, mert leesel vagy ne akarj olyan dolgokkal játszani, amibe áram van (tv, számítógép...), mert agyonüt az áram, akkor van hogy csak a nevelő célzatú fenékre vagy kézre csapás segít. És ettől nem fog a lelke sérülni, ugyanis ha ezt nem teszem meg, akkor lehet agyonüti az áram vagy szétveri a saját fejét. A férjem mindig azt mondja, hogy ilyen esetben inkább a fiúnk sírjon egy fenékre csapástól, mint mi egy nagyobb tragédiától. Mert lehetetlenség minden másodpercben a gyerek fenekében lenni, hogy mit csinál, viszont a baj pár másodperc alatt is megvan.
Első felindulásból lehet én is kiborultam volna, ha ezt csinálja a fiam, de ha meg is történt a fenékre csapás, utána magyarázd el, hogy miért kapta, miért nem szabad, ez nálunk is így működik. És nem vagy ettől rossz anya, hogy nem a 24 órádat a gyerek teszi ki. Neked is kell pár perc szusszanás és ha éppen ebben a pár percben nem ugrasz a gyereknek, hát rá kell hagyni, hadd hisztizzen, majd megnyugszik, de ha ilyeneket csinál, azt meg el kell magyarázni, hogy nem szabad.
4. vagyok.. leírtam a véleményemet, aki lepontozott, mert nem értek egyet a "nevelő célzatú" fenékre csapással, annak csak gratulálni tudok. Legalább olvasni tanuljatok már meg!
A kérdező NEM életveszélyes helyzetről beszélt, hanem egy teli bili kiborításáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!