Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beizzadnak a gyerekek az autóba?

Beizzadnak a gyerekek az autóba?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogyan csináljam,hogy jó legyen?! Amikor beszálunk az autóba nem vetkőztethetem le őket azonnal, mert még hideg van, de útközben meg totál leizzadnak, pedig természetsen nem fűtök, sőt! A légkondit nem merem bekapcsolni, nehogy megfázzanak, de így meg attól fáznak meg hogy vizes hátuk meg a hajuk.

Ti hogy csináljátok?

2013. márc. 30. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

mikor bemelegszik az autó, állj félre és vedd le róluk a kabátot, sapkát.

vagy menjetek le az autóhoz 5 perccel előbb, járasd és mikor beülnek akkor vetkőztesd le őket.

azért a légkondi erős lenne :D szerintem alaptól túlöltözteted őket mert fűtetlen autóba nem kéne leizzadniuk, nem mozognak, mitől melegednek ki? vagyis azt akarom mondani, hogy amikor megérkeztek és elkezdenek mozogni, akkor végképp leizzadnak, tehát szerintem eleve rosszul öltözteted fel őket.

mibe vannak? én most autós útra így öltöztetem: vastag gatya, atlétába, hosszú ujjú póló, kabát, sapka

2013. márc. 30. 13:53
 2/12 A kérdező kommentje:

Dehogy, nem öltöztetem őket túl. Harisnya, farmernaci, body, blúz, kabát, vékony sapka. Ez volt rajtuk ma amikor mentünk.

Mondjuk, nem áltam meg 5 perc múlva, hogy levetkőztessem őket, de amikor beszálunk, lehúzom a kabát cipzárt, kikötöm a sapit, hogy kicsit lazább legyen.

2013. márc. 30. 14:33
 3/12 anonim ***** válasza:
Téli öltözetben nem szabad gyereket autosülésbe berakni, mert nagyon sokat veszít a védelemből. legyenek pulcsiban és takard be őket.
2013. márc. 30. 14:38
 4/12 A kérdező kommentje:

Hú, ezt nem tudtam!

Szóval csak én rakom be őket nagykabátba?!

Köszi ,hogy figyelmeztettél.

2013. márc. 30. 14:40
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem nem csak te, sajna sokan, sőt régen én is így tettem, aztán szerencsére sikerült pár szakemberrel beszélnem véletlenül és felnyitották a szemem.
2013. márc. 30. 15:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, de ez engem is érdekelne, hogy miért nem szabad így berakni. Esetleg tudsz egy oldalt, ahol utánaolvashatok?
2013. márc. 30. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Volt egy, de most valamiért nem működik. Röviden annyi, hogyha kabátban kötödbe ütközésnél a kabát puha anyaga miatt nem tart bbiztonságosan az öv.
2013. márc. 30. 20:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Ilyen hülyeséget még nem hallottam! Mármint, hogy nem tart rendesen az öv. Úgy kell bekötni, hogy jól tartson! Annyira kell meghúzni, hogy a kezed még éppen beférjen alá. Szóval ne legyen olyan laza, hogy a válláról lecsússzon, de ne is legyen olyan szoros, hogy moccanni se bírjon. Ha nem bbírod alátámasztani azt amit mondassz, akkor ne terjessz ilyeneket! Minden szezonban ellenőrizni kell, hogy a ruházatnak megfelelően legyen beállítva az öv. Ennyi.
2013. márc. 31. 14:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen de a kabát puha anyagból van, attól, hogy a kezed be fér alá, még egy ütközésnél ez nagyon rontja a biztonsági fokozatot.
2013. márc. 31. 15:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Akkor légyszíves támaszd alá tudományosan is!

Amúgy ha így lenne, akkor ezt több helyen is lehetne olvasni. Nem mellesleg akkor mit csinálsz? Egy szál pulcsiban meg nadrágban viszed ki a kocsiba az egy éves gyereket télen, mínusz 10 fokban? Vagy lementek kabátban és járatod vagy fél órát a motort mire bemelegszik annyira, hogy be tudd ültetni kabát nélkül? Mert 5 perc alatt tuti nem melegszik be, csak menet közben, álló állapotban nem!

2013. márc. 31. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!