Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki váltott már ovit, és...

Ki váltott már ovit, és milyen okból?

Figyelt kérdés
2013. márc. 29. 15:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én fogok :) Kivettem a gyerekem már, keresem az újat. Lehet, hogy csak ősztől fog menni, de nem hagytam ott, ahova eddig járt.
2013. márc. 29. 15:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, mi volt az oka? Mert nekem ebben az oviban, ahova jár a kislányom, nagyon nem szimpatikusak az ovónők.
2013. márc. 29. 15:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Okok: vegyes csoport, ahol igazából elismerik, hogy a kicsikkel nem érnek rá foglalkozni. A nagyokkal oldanak meg feladatlapokat stb, addig a kicsiknek el kellene szépen játszani. A fiam a legkisebb, ő ha unatkozik, akkor igyekszik felhívni magára a figyelmet, kiborítja a játékokat stb. Szóval ő igazából nem játszi el egyedül, és nincs hozzá hasonló kicsi, csak még egy, aki meg állandóan hisztizik (gondolom szintén a figyelem felkeltése miatt...). Amúgy az óvónő bevallotta, hogy nem bir ezzel a csoporttal, állandó az orditás (!), sokszor csak a dadus van a gyerekekkel, sokan vannak (majdnem 30-an), sokszor az udvarra se mennek ki (mert a másik kisfiú hisztizett, és elment vele az idő, vagy mert az óvónéni nem ért rá).

Van egy kisebbem is, őt összetapossák, amíg a nagyobbikat öltöztetem (ebéd után hozom el)! Komolyan, a kezén álltak, és nem vették észre. Soroljam még?

2013. márc. 29. 15:18
 4/12 anonim ***** válasza:
Amúgy kisebb oviba fogom vinni, sima, korosztályos csoportba.
2013. márc. 29. 15:21
 5/12 anonim ***** válasza:
Neked mi nem tetszik az oviban?
2013. márc. 29. 15:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Én is erre kényszerültem sajnos. Második gyerekem ő, és álmomban nem gondoltam hogy pont vele lesz problémás ez az ovi téma, de nem ő tehet róla. Az első gyerekemnél fantasztikusan jó óvónőket és dadust fogtunk ki imádták a fiamat és ő is őket.

A lányom szegény alig várta az ovit de bekerülve a csoportba csak nem érezte jól magát sőt egyre rosszabb volt teltek a hetek még mindig nagyon sírt reggelente, kiakadt, nem akart menni.

Semmit nem tanult meg ott, olyan kis csendes visszahúzódó lett, pedig nem olyan volt.

Más szülőktől is meredek dolgokat hallottam vissza (akik délben jártak a gyerekükért vagy reggel később mentek, azok "elcsíptek" jeleneteket, hangsúlyokat, beszédstílust stb.)

Bementem beszélni az óvónőkkel hát mintha a falnak beszéltem volna. Bementem beszélni az ovi vezetővel aki elmondta hogy mások is panaszkodtak és az egyik óvónőt le tudja cserélni, le is cserélte de nem sokat javult a helyzet, így elhoztam. Hála istennek hogy megtehetem hogy kivettem. Szeptembertől kezdünk az új helyen, remélem nagyobb sikerrel, szegényben mély nyomokat hagyott így is a dolog.

2013. márc. 29. 15:25
 7/12 anonim ***** válasza:

6 os vagyok igen nálunk is az óvónőkkel volt ugye a baj, én mondtam is a vezető óvónőnek is mikor beszéltem vele hogy nem azért "pattogok" mert nem jó a kaja, vagy sok a csop. pénz vagy nem viszik őket balettra színházba tudomisén hova, hanem azért MERT NEM TÖRŐDNEK A gyerekemmel és nem szeretik és mit sem tudnak róla pedig 5-6 hónapja oda járt már! És próbáltam velük beszélni de lepattintottak, értetlenül néztek stb. És egy percet nem tudtak a lányomról beszélni, annyira nem ismerték meg fél év alatt és annyira nem foglalkoztak vele.

Tehát ennél több és nagyobb indok nem kell a váltásra szerintem, ha azok akikre bízom a gyerekemet napi 8-9 órára, ennyire érdektelenek és szívtelen emberek.

2013. márc. 29. 15:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Erdélyben vagyok óvónő. Felénk egy csoporthoz egy óvónéni tartozik, csak ő foglalkozik a csoporttal, ha napközis csoportról van szó, akkor 2 óvónéni van és váltásban.

El kell mondanom, csodálkozom azon, hogy 5-6 hónap után, van olyan óvónő, aki nem ismeri a saját csoportjába járó gyerekét. Ilyen hogy is fordulhat elő? Hiszen naponta találkoznak és szeptemberben az első két hét erről szól, hogy ismerd meg a gyereket és mérd fel mik azok a dolgok amiket tud, mit ell fejleszteni, mik a hiányosságai. 2 hét után szülői értekezlet, ahol minden gyerekre kitérünk és elmondom mi az amit észleltem, milyen a magatartása stb. Nyilván itt a negatívumokat manipulálom, ahol gond van, ott előre szólok a szülőnek diszkréten, hogy várjanak meg, mert bezsélni szeretnék velük.

Vegyes korcsoportú csoportom van és csak előnyei vannak. A reggeli játékok alatt a kicsik szépen beilleszkedned, a tevékenységek alatt pedig ha mateket tartok, akkor azt mindenkinek tartom, csupán annyi akülönbség, hogy ha a színekről beszélünk, akkor a kicskknek egyszerűbb feladatokat adok, soha nem játszanak, amíg a nagyokkal foglalkozom. Meg sem tehetném, hiszen a nagyoknak a figyelmét alvenné a ricsak, a játék.

Sajnálom, a tapasztalataitokat, remélem nem leszek abban a helyzetben, hogy miattam ovit kelljen váltson egy gyerek, megteszek minden tőlem telhetőt.

2013. márc. 29. 17:35
 9/12 anonim ***** válasza:
6 os vagyok igen kedves 8as ez így lenne normális ahogy írod! Én egy szülői meghallgatást alig tudtam kikényszeríteni belőlük...sajnos ez egy nagyon negatív tapasztalat, de mint írtam a nagyobbamnál ennek árnyéka fel se merült szóval ki lehet fogni jót is és sajnos rosszat is.
2013. márc. 29. 17:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Én az első válaszoló vagyok. Nálunk nem is volt szülői! A fiam később kezdett, amikor a hármat töltötte, előtte volt szülői, amikor még nem is járt oda (természetesen részt vettem). Azóta nem volt. Most rákérdeztem, mikor lesz. Azt mondták, nem tervezik...

A gyerekemről öltöztetés közben, a ricsajban kapok annyi infót, hogy rosszalkodik.

2013. márc. 29. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!