Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az anyósülésen lehet utaztatni...

Az anyósülésen lehet utaztatni 2-3-4 éves (szóval KICSI) gyereket ha NEM teherautó hanem rendes 5 személyes személyautó?

Figyelt kérdés

Felénk (megyeszékhely) a fiam minden második ovis trását (5 éves) oda ülteti a szülő, anyuka,apuka is. És mikor megyünk az úton minden 4-5.személyautóban ott ül a kicsi gyerek a vezető mellett.

Én úgy tudtam/tudom hogy nem lehet oda ültetni, most akkor mi rá az ÉRVÉNYES hatályos szabály? A hordozót azt tudom hogy be lehet kötni fordítva az első ülésre ha nincs légzsák vagy ki van kapcsolva, de engem ez a 9-18 as vagy 15-36 os GYEREKÜLÉS érdekel, hogy azt be lehet e előre kötni? Nincs itt esetleg rendőr aki erre válaszolna? Ja és az ismerőseinket még sose állította/büntette/figyelmeztette rendőr emiatt.

2013. márc. 29. 07:49
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

" Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták"

Na megpróbálok még egyszer nekifutni miért nem értem ezt a mondatot, mert olyan mintha a menetiránnyal ellentétes irányban való rögzítést kötné ki hogy légzsák nélkül lehetséges, de a TÖBBI FAJTA ülésre meg ez nem vonatkozna! Tehát mintha csak a HÁTTAL bekötős rendszert szabályozná le ebben a passzusban de az előre beköthetővel semmi gond se lenne a világon.

És 3 év alatt írja hogy nem szállítható ülés nélkül de felette igen? vagy a 3 év feletti 150 centisek (ami eleve kizárt hacsak nem óriásnövésű a gyerek) utazhatnak ülés nélkül?

2013. márc. 29. 20:51
 42/46 A kérdező kommentje:
jaj bocsi ezt félreolvastam 3 év FELETTI és 150 cm ALATTI jó oké erre ne is reagáljon senki:)))
2013. márc. 29. 20:52
 43/46 anonim ***** válasza:
Nem! Ha nem alkalmas az autó gyermekbiztonsági rendszer elhelyezésére, akkor egyáltalán nem utazhat benne 3 év alatti gyerek. És 3 évet betöltött gyerek aki 150 cm alatti, az nem utazhat elöl.
2013. márc. 29. 20:53
 44/46 anonim ***** válasza:

ez nem a kérdezőnek szólt, hanem előtte

ááá bocsi, ez a téma jól ki lesz vesézve,

2013. márc. 29. 20:54
 45/46 anonim ***** válasza:
Szóval.. ha 3évet betöltött 150 cm alatti gyerekről van szó, átlag 4-5-6-7 éves nem utazhat elöl. Ha még háttal be lehet kötni (3 év alatt) akkor igen, légzsák nélkül.
2013. márc. 29. 20:56
 46/46 anonim ***** válasza:

Azt hiszem most már mindent tudunk a témáról :)

Nos, még ha változott is volna a kresz, én akkor sem ültetném előre a gyerekemet, mert hátul biztonságosabb.

Másrészről 2 van (mármint gyerek), így csak veszekedés lenne, hogy ki üljön előre. No meg szoktunk 4-esben is utazni, akkor meg üljön hátra a párom????

Amúgy az a durva, hogy van egy anyuka, aki egy rendszám nélküli robogóval hordja az oviba-suliba a 2 gyerekét, ráadásul bukó nélkül ülnek mind3-an rajta.

Rákérdeztek az óvónők, hogy ezt hogy meri megtenni és természetesen az volt a válasza, hogy abszolút szabályos, mert a gép biciklinek számít. Tehát az nem számít, hogy a gyerekeknek tök veszélyes sisak nélkül utazni, a lényeg, hogy őt nem fogják megbüntetni...

2013. márc. 30. 06:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!