Az anyósülésen lehet utaztatni 2-3-4 éves (szóval KICSI) gyereket ha NEM teherautó hanem rendes 5 személyes személyautó?
Felénk (megyeszékhely) a fiam minden második ovis trását (5 éves) oda ülteti a szülő, anyuka,apuka is. És mikor megyünk az úton minden 4-5.személyautóban ott ül a kicsi gyerek a vezető mellett.
Én úgy tudtam/tudom hogy nem lehet oda ültetni, most akkor mi rá az ÉRVÉNYES hatályos szabály? A hordozót azt tudom hogy be lehet kötni fordítva az első ülésre ha nincs légzsák vagy ki van kapcsolva, de engem ez a 9-18 as vagy 15-36 os GYEREKÜLÉS érdekel, hogy azt be lehet e előre kötni? Nincs itt esetleg rendőr aki erre válaszolna? Ja és az ismerőseinket még sose állította/büntette/figyelmeztette rendőr emiatt.
Köszönöm ezt a totalcar-os cikket én is megtaláltam, de 1. 2008 as, 2. mindenféle külföldi példával jön na most én le nem állok fordítási hibákról vitatkozni-meggyőzni a magyar rendőrt. 3. a konklúzió a végén a cikkírótól: őt aztán nem érdekli semmi ő továbbra is előreteszi a gyerekeit...pfff... Ezt a "széllel szemben pisilést" meg inkább nem követném.
Köszi a válaszokat.
Nem hiszem el, hogy egy egyszerű magyar nyelvű mondatot senki nem bír értelmezni.
A gyermekbiztonsági rendszert (hordozó, gyerekülés) az első ülésre menetiránynak háttal KELL bekötni, és csak akkor teheted oda, ha nincs légzsák vagy a légzsák kikapcsolható.
Ennyi.
igen de a 0-18 as kategóriából is olyan 10 kilósan (1év- 16 hó kinek mekkora a gyerek) tuti kilóg, lelóg a lába!! Tehát nem tudom ezeket hogy tervezték nekünk concord volt, de hogy a 15 kilós 3 éves lányom (sőt már 2 évesen is) tuti nem fér bele fordítva téve.
Egyébként 10 es igen ez a baj hogy a fordítva bekötésre terjed ki a leírás engem meg nem az érdekel, tehát ezt a részt én is megtaláltam hogy fordítva bekötni csak légzsák nélkül stb. stb. és csak fordítva lehet bekötni de ugye nekem a menetiránnyal megegyező bekötés a kérdésem és nem a 0-18 as picike ülésről hanem a 9-18, 9-25, 15-36 tehát nagy gyerekeknek való.
Igen így már világos (az egy másik dolog hogy még nem találkoztam olyannal akit megbüntettek volna ezért) de így már tudom jogosan azt mondani. Azt gondoltam hogy esetleg megváltozott ezzel kapcsolatban már valami. Más dolgok is változtak az elmúlt években ( a vasúti kereszteződés megközelítése mondjuk) ki tudja lehet ez is máshogy van.
Mert egyébként múltkor is győzködött egy apuka miközben öltöztettük a gyerekeket hogy ő megkérdezte rendőr haverjától és nem tilos. Meg ő is ezt a hordozó témát magyarázta hogy hordozót CSAK fordítva lehet bekötni ha a légzsák kikapcsolható stb. dehát már nem ez a kérdés ekkora gyerekek esetében hogy mi van a hordozóval.
"csak azt nem értem miért nem lehet így konkrétan beleírni (ha tetszik hülyék számára, ha tetszik szájbarágósan, ha tetszik egyértelműen) hogy NEM köthető menetiránnyal megegyezően az első ülésre gyermek szállítására alkalmas biztonsági ülés"
Azért, mert azt írták bele, hogy menetiránynak háttal kell bekötni.
Azt sem írták bele, hogy fejjel lefelé sem szabad bekötni, mégis egyértelmű, szerintem legalábbis...
Anyósülésre csak is menetiránnyal háttal lehet bekötni a gyereket és kikapcsolt légzsák mellett.
Amennyiben ez nem megoldható, akkor a gyereket nem szabad oda beültetni! Csak hátra! Mit nem lehet ezen érteni?
Veszélyes!
Ha a rendőr eddig nem büntetett, akkor az puszta "szerencse", de amúgy tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!