Sokszor nagyon cikinek érzem, hogy fiam még pelusos? Ugye azért annyira nem gáz?
Októberben volt 2 éves,novemberben született az öcsi.Előtte próbálkoztunk,de nem igazán ment a dolog,azóta még időm,idegem sem volt nekiállni a témának...okos amúgy,tudja, hogy WC-be kell pisilni,kakilni,reggelente WC-be kakil amúgy,ez így már beállt neki.
Mikor itt a jó idő le szeretném róla venni a pelust.
Tudom, hogy most a pici miatt látom még nagyobb fiúnak,de néha olyan érzés,hogy valamit elszúrtam, hogy még pelenkás...

én nem hinném,hogy a jó időtől kellene függővé tenni.az én fiam télen lett szobatiszta,mert akkor érett meg rá.ha érett rá,nem fog egész na bepisilni,bekakálni,és nem kell félni,hogy megfázik
tegyél egy próbát,vedd le róla egy napra a pelenkát,aztán meglátod.ha nincs siker,akkor lehet próbálkozni jövő héten
a fiam bölcsis volt,amikor beteg lett,és itthon volt egy hétig.hétfőn reggel mondtam neki,hogy akkor most már nem lesz pelenka,ő már nagyfiú,szóljon,ha pisilni,vagy kakálni kell.én végig stresszeltem a napot,1,5 óránként vittem pisilni,ha szólt,ha nem.egyszer sem volt baleset.másnap egyszer sem kérdeztem meg,hogy kell -e neki,egyszer sem vittem el,és láss csodát,szépen szólt.egyetlenegy baleset sem volt azon a héten.déli alváshoz és éjszakára adtam rá de mivel száraz volt a pelenka,következő héten már nem,és szóltam a bölcsiben is,hogy ne adjanak rá.és a bölcsiben sem pisilt be egyszer sem.amúgy az én fiam is annyi idős volt,mint a tiéd,3,5 amikor tényleg egyik napról a másikra szobatiszta lett.azóta eltelt egy év,de az egyik kezemen meg tudnám számolni,hogy hány baleset volt

Ennyi idősen még bőven nem gáz. Akkor, ha jól számolom, 2,5 éves, ez a legszerencsésebb abból a szempontból, hogy nyáron már elég nagy és értelmes lesz ahhoz, hogy különösebb nehézség nélkül leszokjon a pelusról.
Az én kisfiam áprilisban lesz 3 éves. Tavaly nyáron, tehát nem sokkal 2 éves kora után mi is próbálkoztunk, minimális eredménnyel. Azért nem adtam fel, és idén januárban, 2 év 9 hónaposan jutottunk el oda, hogy nappal már ha elmegyünk sincs pelus. És ami számomra a legmegdöbbentőbb, hogy a kis barátai között ő az egyetlen, aki szobatiszta! A minap voltunk egy szülinapi zsúron, és a jelen lévő négy 3 éves közül csak az én fiamon nem volt pelenka.
Ezt nem azért írom, mert olyan szupernek tartom magunkat, hanem hogy megmutassam, hogy ma már a pelusos 3 éves is egyre megszokottabb jelenség, úgyhogy nem vagytok lekésve semmiről.

Ne aggódj!
Én áldom az eszemet, hogy a fiamnál anno nem erőltettem a dolgot. Körülöttem a barátnőim mind megpróbálták másfél-2 évesen leszoktatni. Sikerült is, csakhogy vissza is esett az összes gyerek.
Én nem próbálkoztam. 2 és fél éves volt 2011. tavaszán. Akkor egyik nap felvettem a lakásban az összes szőnyeget, levettem a pelenkát és kész. 3 napig takarítottam a lakásban mindenhol a pisit, a negyedik naptól kezdve még csak baleset sem volt, sem bepisilés, sem bekakilás. És rá egy hétre már éjszakára is teljesen szobatiszta volt. A kislányomnál sem fogok máshogy cselekedni.
Én ezt annak tudom be, hogy korábban nem erőltettem, úgyhogy én mindenkinek ezt az eljárást ajánlom, így neked is! :) Sok sikert hozzá!

2 éves 8 hónapos volt amikor szoba tiszta lett. próbálkoztunk előtte is, de nem akarta a dolgot mi meg nem erőltettük. Mi is úgy voltunk vele, hogy jó időbe szokjon le. A tél kellős közepén szólt,hogy nem kell neki pelus. De akkor egyik napról a másikra. Soha nem hittem el az ilyen sztorikat, és be kell látnom, hogy tényleg létezik. :)
Azóta nappal sose volt baleset, éjjelre rá egy hétre vettük le róla a pelust, mert szárazon kelt minden nap. Azóta 2x pisilt be éjjel.
köszönöm a válaszokat!Remélem nálunk is gyorsan fog menni a dolog...:)
Amúgy már próbáltam, hogy levettem,bugyit adtam rá, de bepisilt,közvetlen utána szólt...épp a picit szoptattam,le kellett vennem a mellemről,hogy gyorsan elrendezzem.Akkor azt mondtam,várunk még egy picit...

Vedd le róla a pelust. Kislányom 2 év 7 hónaposan lett szobatiszta, úgy, mint az utolsó válaszoló kicsije. 2 nap után egyáltalán nem pisilt be, a 2 napba is inkább késő indult és becsorgott. Nálunk elöl van a bili, így nem is szól, hanem megy és pisil/kakil. Ennek 2 hónapja és ha 1 óra alatt megjárjuk, nem adok rá pelust kb. 1 hónapja és ügyesen tartja.
Egyébként nem gáz. Ovira elvárás, hogy ne kelljen pelenka, még csak 2,5 éves a fiad. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!