Ovikezdés? Van, akinek a gyermeke nem lett sokszor beteg? Mit szedtetek előtte?
Annyi helyről hallom egy hét ovi két hét betegség:(
A nagy kezdi szeptemberben az ovit, a huga akkor elsz 1 éves. Nagyon félek már előre.
LEhet valahogy készülni, hogy ne legyen kéthetente beteg,vagy ezen át kell esni?? Mindenki így jár?
Az enyém... nem szedett semmi extra erősítőt.
Nekem egyszerre kezdte a nagy az ovit és a kicsi a bölcsit. Első évben szinte nem is voltak betegek, a második évben viszont a kicsi ősztől tavaszig csinálta az egy hét bölcsi-egy hét nagymama műsort. Mellette ott volt az ovis, és ő nem kapta el, holott mindenkinek körülötte a taknya lógott az oviban és otthon a tesónak... A harmadik évben szintén nem volt sok betegeskedés. Nálunk a hányós-hasmenéses vírus az, ami menetrendszerűen fut át a családon évente kétszer, a takonykórt általában megússzuk.
Szerintem ez az egész attól függ, mennyire fertőtlenítik az ovit, a játékokat amiket bekapdosnak, milyen a szülői-ovónői közösség. Hogyha van beteg gyerek, akkor veszi-e az ovónő a fáradságot szólni a beteg gyerek szülőjének, hogy ugyan már ne hozza be a legatyásodott gyerkőcöt.
Nálunk nem merik, mindenki nagy ívben.......:( :( Senkit nem érdekel sajnos, hogy a kisfiam csoptársa úgy köhög, hogy levegőt nem kap, folyik az órra, alig bír beszélni. Pedig az anyuka otthon van, tehát az sem indok hogy dolgozik. És számtalan hasonló eset.
Fiam kiscsoportos. Szeptemberbe kezdte, három hét után lebetegedett, aztán novemberben két hétre, januárban 4napot volt oviba :(
Most egy Bronco Vaxom (valami hasonló-nem biztos jól írtam a nevét) immunerősítőt kap három hónapos kúrában. Hát remélem beválik. Ezen kívül Cebiont, és Béres cseppet kap.
Multi Tabs Chewable-t kap a fiam aug. óta.
Szeptemberben kezdte az ovit.
Párszor Ő is volt beteg, de nem volt annyira súlyos soha az ő náthája, mint a társaié.
Hát igen, sok függ az ovitól, hogy mennyire takarítanak, szellőztetnek. Sok függ, hogy mekkora az ovi, hány csoport van, hogy milyen környékről járnak a gyerekek, hogy a szülők mennyire felelőtlenül viszik be betegen a gyerekeiket.
Nekem kicsit fura, hogy egy oviba elterjedhet pl. a hepatitis. De lehet, hogy én vagyok naiv....
Fiam szeptembertől ovis,azóta 3x volt itthon 1-1 illetve legutóbb 2 hétre.
Előtte 2 évig bölcsibe járt,ott folyamatosan beteg volt,felsorolni sem lehet annyi fajta betegséggel volt itthon.
8,5 év tapasztalata azt mondatja velem,hogy semmi más nem kell a gyereknek,csak c-vitamin.
A tesó most másodikos,sulis,vele is végigmentem ezen,megvettem mindenféle vitamint,etettem vele kellő mennyiségű gyümölcsöt,állandóan beteg volt.
Amióta iskolás összesen 2x volt beteg.
Adtam nekik béres cseppet is,de amint elkezdték szedni,egyből betegek lettek,mivel a vitaminok általában úgy működnek,hogy előbb előhozzák a "betegségeket",ami ellen később hatnak.
Arra kell még figyelni,hogyha elkezd köhögni,vagy folyik az orra,el kell vinni biztonságból az orvoshoz,mert az lehet semmiség is,és valaminek az előzménye is.
Inkább mondja azt az orvos,hogy semmi baja,minthogy később továbbtartson a felépülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!