Ti mit tennétek ilyen szituációba?
Anyósom rendszeresen vigyáz a fiamra amiért nagyon hálás vagyok (most pl. a tavaszi szünet miatt). együtt főznek ilyenkor, ami tök buli, de teleeteti a 3 évest nyers hússal, ő kóstolgatja, hogy kell-e még bele valami.
ettől kikészülök. előbb csináltam a vacsorát és egyből jött és ette a nyers darálthúst. kiakadtam, elmagyaráztam, hogy ezt nem szabad mert beteg lehet tőle erre még a gyerekem közölte, hogy lehet mert a mama mondta, hogy ez jópofa dolog. pedig vagy 5x leültem már anyósommal és elmagyaráztam neki, hogy ő annyit eszik amennyit akar, de a gyerekemnek ne adjon. de reménytelen...
vagy túlreagálom? ti hagynátok ezt szó nélkül?

na igen,majd anyósod azzal védekezik hogy a
tatárbifsztek is nyersen tálalandó,,

Ez egészen elképesztő... Nem tudom, hogy amikor 5x beszéltél erről az anyósoddal, mivel érveltél, vagy mit mondtál. Én valószínűleg közölném vele, hogy amit tesz az felér a gyerek életének, és egészségének a szándékos veszélyeztetésével. Ha nem hiszi, talán olvasgasson egy kicsit...

Állj elő konkrétumokkal:
nyers sertéshús: trichinellosis veszély
toxoplazmozis veszély
nyers csirkehús: campylobacter, és salmonella veszély
nyers marhahús: toxoplazmosis veszély
A toxoplazmozist például csak terhesség alatt tartják súlyosnak, de az utóbbi időben már kiderítették, hogy aki fertőzött, az könnyebben megy bele kockázatos helyzetekbe, könnyebben szenved el balesetet, valamiféle hatást képes kifejteni a parazita az agyműködésre. Szóval én nem venném félvállról azt sem.

Kérd meg a férjed, hogy beszéljen vele ő, talán rá jobban hallgat. Én is nagyon kiakadnék, lassan a tekintélyed is veszélyben...
(Nálunk sajnos nincs ilyen gond, férjem szülei még nem látták 5 hónapos babánkat.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!