Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit tennétek ilyen szituáci...

Ti mit tennétek ilyen szituációba?

Figyelt kérdés

Anyósom rendszeresen vigyáz a fiamra amiért nagyon hálás vagyok (most pl. a tavaszi szünet miatt). együtt főznek ilyenkor, ami tök buli, de teleeteti a 3 évest nyers hússal, ő kóstolgatja, hogy kell-e még bele valami.

ettől kikészülök. előbb csináltam a vacsorát és egyből jött és ette a nyers darálthúst. kiakadtam, elmagyaráztam, hogy ezt nem szabad mert beteg lehet tőle erre még a gyerekem közölte, hogy lehet mert a mama mondta, hogy ez jópofa dolog. pedig vagy 5x leültem már anyósommal és elmagyaráztam neki, hogy ő annyit eszik amennyit akar, de a gyerekemnek ne adjon. de reménytelen...

vagy túlreagálom? ti hagynátok ezt szó nélkül?

2013. márc. 28. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem reagálod túl. Én se engedném.
2013. márc. 28. 15:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Mit tennék? Én semmit. A férjem nagyon határozottan szólna az anyjának, hogy fejezze ezt be. (Mondjuk az én anyósom nemhogy nem vigyáz a gyerekre, de nem is látogatja, szóval ilyen veszély nem fenyeget.)
2013. márc. 28. 16:01
 3/8 anonim ***** válasza:

na igen,majd anyósod azzal védekezik hogy a

tatárbifsztek is nyersen tálalandó,,

2013. márc. 28. 16:29
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez egészen elképesztő... Nem tudom, hogy amikor 5x beszéltél erről az anyósoddal, mivel érveltél, vagy mit mondtál. Én valószínűleg közölném vele, hogy amit tesz az felér a gyerek életének, és egészségének a szándékos veszélyeztetésével. Ha nem hiszi, talán olvasgasson egy kicsit...

[link]

2013. márc. 28. 16:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Állj elő konkrétumokkal:

nyers sertéshús: trichinellosis veszély

[link]

toxoplazmozis veszély

nyers csirkehús: campylobacter, és salmonella veszély

nyers marhahús: toxoplazmosis veszély

[link]

A toxoplazmozist például csak terhesség alatt tartják súlyosnak, de az utóbbi időben már kiderítették, hogy aki fertőzött, az könnyebben megy bele kockázatos helyzetekbe, könnyebben szenved el balesetet, valamiféle hatást képes kifejteni a parazita az agyműködésre. Szóval én nem venném félvállról azt sem.

2013. márc. 28. 16:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérd meg a férjed, hogy beszéljen vele ő, talán rá jobban hallgat. Én is nagyon kiakadnék, lassan a tekintélyed is veszélyben...

(Nálunk sajnos nincs ilyen gond, férjem szülei még nem látták 5 hónapos babánkat.)

2013. márc. 28. 17:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem reagálód túl. Egyébként szerintem megindokolnod sem kell neki, hogy miért ne tegye. Ne és kész. A te gyereked, azt ehet, amit megengedsz, mivel te vagy felelős az egészségéért és nem anyósod.
2013. márc. 28. 22:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy ilyen ötletet- nyers hússal etetni egy kisgyereket - azt hiszem nem lehet túlreagálni. Ez nagyon ostoba, és nagyon veszélyes dolog, nincs benne semmi "jópofa". Mi még a kutyának, macskának sem adunk nyers húst úgy, hogy előtte legalább pár percig ne főznénk át, épp a fertőzésveszély miatt. Hogy tehet ilyet valaki a saját unokájával???
2013. márc. 28. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!