Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet kezdeni egy ilyen...

Mit lehet kezdeni egy ilyen "anyával"?

Figyelt kérdés

A következő a szituáció: A párom ideiglenesen visszaköltözött az anyja házába, én az enyémhez. A nővérének van egy 4 éves kislánya. Már külön élnek a férjével, nem tudom, hogy beadták-e már a válópert, de már mindkettőjüknek új kapcsolata van. A kislány gyakorlatilag állandóan a nagymamánál van. Hihetetlen, hogy sem az apja, sem az anyja nem foglalkozik kellőképpen vele.

Szerencsétlen gyerek már teljesen össze van zavarodva, kétségbeesik, ha bármelyikük elmegy, mert fél, hogy nem mennek vissza érte. És ami a legszomorúbb, hogy nem alaptalan a félelme.:( Szeptemberben kezdte az óvodát, de az anyja ha lehet a nagyanyjára bízza, hogy elvigye és érte menjen, viszont közben elkezdett dolgozni a nagyi és már nem mindig tudja megoldani. A múltkor megkérdezte a páromat a nővére, hogy el tudna-e menni délben a gyerekért, mert hamarabb kell elhozni őket egy értekezlet miatt. A párom vállalkozó, így rugalmas a munkaideje, de neki is vannak kötelezettségei, nem tud mindent eltolni. Mondta, hogy nem biztos, hogy hazaér addig, de idejében szólni fog. Szólt is, hogy nem fog hazaérni, mire felháborodott a nővére, hogy neki még el kell mennie a pasija gyerekéért (!!!) és ő még aludni akart előtte!:O Végül megoldotta!

Erre ma jött az újabb sztori! A párom egész este dolgozott, hajnali 5 óra után feküdt le. 6:45-kor keltette az anyja, hogy neki el kellene indulnia dolgozni, de mindjárt jön a gyerekért az anyja, addig vigyázzon rá. Persze nem csinált gondot belőle. Egy idő után viszont felhívta a nővérét, hogy megkérdezze mikor ér oda, aki erre kibökte, hogy 12:30 körül odaér. A párom kicsit ledöbbent, mondta, hogy most jöjjön, mert ő addigra már munkában kell hogy legyen. Nagy duzzogva meg is jelent és lefeküdt az anyja szobájában aludni, amíg a kislány ott sürgött-forgott körülötte, hogy felhívja magára az anyja figyelmét. Bármit mondott a párom elengedte a füle mellett, és átnézett rajta, mert megsértődött, hogy neki vigyáznia kell a saját gyerekére!:S És ez sajnos nem egyedi eset, nagyon sok ilyen sztorit produkált már.

Gondolkodtunk a gyámügy értesítésén, de van munkahelye, albérletben lakik (bár elvileg már nem sokáig, mert nem tudja fizetni), a gyerek el van látva, de ez csak a nagyanyjának köszönhető. De ha mégis elvennék tőle, az apjánál sem lenne jobb helyen, a nagyanyjának is vannak érdekes dolgai (többek között zugivó, de elvileg mostanában nem iszik), mondjuk így is gyakorlatilag ő látja el, de szerintem nem vállalná a gyámságot. Nekünk semmink sincs, amire bevállalhatnánk, ezért nincs még sajátunk sem. Szóval a gyerek érdekeit tartanánk szem előtt, de tehetetlennek érezzük magunkat és szörnyű nézni, ahogy kétségbeesve próbál a kislány valamibe, vagy valakibe kapaszkodni és kezd teljesen kezelhetetlenné válni, mert senki sem neveli.

Persze ez csak a nagyon lerövidített verzió, de szerintetek mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?

2013. márc. 28. 14:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát én őszintén nagyon sajnálom azt a kislányt. Én most várom július közepére a miénket, de fel nem tudom fogni, hogy viselkedhet egy anya így a saját gyermekével. Másoknak meg, akik évekig próbálkoznak, nem adatik meg...
2013. márc. 28. 15:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Szomorú, de szerintem nem sokat tudtok tenni. A gyereknek még így is jobb a helyzete, mitha árvaházban lenne, vagy ilyesmi. Remélhetőleg nem születik testvére, mert az ilyen anyából nem feltétlen nézem ki, hogy védekezik, vagy bármire is odafigyel. Ha van kapacitásotok foglalkozni a kislánnyal, az biztos jót tenne neki, persze ez is nagy felelősség.
2013. márc. 28. 17:27
 3/3 A kérdező kommentje:

A felelősséggel nem lenne probléma a részünkről, csak az a baj, hogy ott a nagyi... Amikor próbálunk ellent mondani a gyereknek, a nagyi egyből odaadja, amiért hisztizik.:( Így sajnos esélytelenek vagyunk.

Persze, nem szeretnénk mi sem ha gyerekotthonba kerülne, ezért sem tettünk bejelentést, másrészt meg azért sem, mert ugye nem lenne aki családon belül elvállalja. Akkor már inkább ez és a közelünkben van. De olyan kiborító ez a tehetetlenség.:(

Biztos vagyok benne, hogy közel sem leszek ilyen anya, de ha valami csoda folytán mégis megtörténne, remélem valaki agyonüt!:S

2013. márc. 28. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!