11/18 anonim válasza:
Én ezt igy tudom:
Én Istenem, Jóistenem,
Lecsukódik már a szemem.
De a tiéd nyitva Atyám,
Amíg alszom, vigyázz reám!
Őrangyalkám szívből kérlek
Bűntől-bajtól őrizzél meg!
Életemben légy vezérem,
Halálomban állj mellettem!
Amen
12/18 anonim válasza:
Mi is imádkozunk, igaz, kicsit hosszabban. Először a miatyánkat, aztán az üdvözlégyet, a kis imát, amit az első válaszoló írt és a himnuszt is. 2 éves lányom már várja, keresztet vet, fészkeli magát az ölembe. Az ágyban ülve gyertyafénynél vagy félhomályban, közvetlenül lefekvés előtt szoktuk - ha nagyon fáradt, akkor ő fekszik és nincs vilgáítás sem. De magától mondja már, hogy ima, s teszi össze a kis kezeit :)
13/18 anonim válasza:
Én meg így ismerem:
Én Istenem, jó Istenem,
Lecsukódik már a szemem.
De a tied nyitva Atyám,
amíg alszom vigyáz reám.
Vigyázz az én testvéremre
és az én jó szüleimre. Ámen
14/18 anonim válasza:
Miért kell erőltetni ilyeneket a gyerekekre /ima meg a Himnusz/ ? 2 évesen azt sem tudja mit mond, csak mint egy gép, darálja. Ez mire jó? Miért kell a gyermekkort elrontani?
15/18 anonim válasza:
4,5 évesem imádkozik, ő már kezdi érteni, mit mond. Nem hiszem, hogy ettől sanyarú lenne a gyerekkora. Jól esik a lelkének és nekem is az esti ima közösen. Örülök, hogy velem imádkozik.
16/18 anonim válasza:
Kedves 14-es válaszoló!
Kérlek áruld el Nekem, egy esti, 1-2 perces kis ima miért rontja el a gyerekkorát?
Ha meggyőzöl, abbahagyom, ígérem.
17/18 anonim válasza:
Én nem szoktam imádkozni, és a gyermekeimnek sem tanítottam meg, viszont nem értek egyet veled, Kedves 14. válaszoló. Miért ne lehetne? Miért rontaná el ez a gyermekkorát? Szerintem éppen ellenkezőleg, igenis jót tesz a gyereknek. És az, hogy még nem érti a lényegét, nem jelenti azt, hogy rossz dolog. Majd 4 évesen már meg fogja érteni!
18/18 anonim válasza:
Jaj ne mondj már kérlek ekkora baromságot, hogy elrontja egy esti ima a gyerekkorát. Az én kishúgom pl. nagyon szeret bemenni templomokba, és érdeklik a vallásról szóló történetek... Ilyen hülyeséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!