Mikor tanult meg gyermeketek inni ÖNÁLLÓAN pohárból? Mármint leveszi az asztalról, két kézzel fogja egyedül, kortyonként iszik, kilötyögtetés nélkül, majd visszrakja.
Attól függ nagy mértékben, hogy mikor kezded rászoktatni a pohár használatára.
Mivel a fiam 10 hónapos kora után hallani sem akart a cumisüvegről, én pohárból kezdtem el itatni. Akkor még nem is nagyon érdekelte, és persze nem is tudott a szájába annyi vizet önteni, hogy ne ázzon el az egész pólója. De a pohárhoz szoktatás megtette a hatását, 15 hónaposan már magától hozta a poharat, kért bele vizet, megitta és visszatette az asztalra, vagy a kis hűtőszekrény tetejére. Vagy ha nem kérte, akkor bevitte valamelyikünknek a szobába, hogy igyuk meg. Ki nem lötyögtette szinte egyáltalán, pedig sokszor fél kézben vitte ide-oda a kis kávéspoharat, amiben a víz volt. Egyszer-kétszer még a lépcsőn is kihozta a kertbe.
Én sem versengésből, vagy dicsekvésből írom, hanem azért: ha viszonylag korán adunk egy csecsemő, kisgyerek kezébe poharat és nincs más alternatíva (pl. cumisüveg, csőrös itatópohár), akkor pár hónap alatt hozzászokik és nagyon ügyesen használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!