Mennyi idősen kell elkezdeni a babákat tanítani egyedül inni, enni, bilizni? És mikor kell már nekik tudni?
Először is olyan nincs hogy kell. Mindenre meg kell érnie.De kérdésedre válaszolva inni 1 éves korától ivott pohárból, persze segítséggel. Egyedül 17-18 hónaposan. Addig csőrösből ivott,cumisüvegünk nem volt anyatejes baba.
Kanál 7 hónapos korától van a kezébe, szerette rágcsálni. De csak most kezd egyedül enni, 2 éves. A bilizés is nyárra marad. Néha jelzi, hogy rá akar ülni a bilire, vagy a szűkítőre akkor ráültetem de semmit nem csinál. Egyébként 15 hónapos korától van bilije.
Szia,
akkor amikor érdeklődést mutat iránta.
1 éves kor körül próbálnak egyedül enni, falatkákat tegyél le elé, hadd ízlelgesse kézzel-lábbal az ételek állagát, hőfokát.
Inni ha cumisüveges már korán elkezd egyedül. Ha szopik és nem fogad el mást, akkor bizony másfél éves korra is kitolódik az egyedül ivás. Sok-sok átöltöztetéssel.
A bilizés amikor megérett rá, jelzi h kakilnia, pisilnie kell. Általában 2 éves kor körül. Ha nem várod ki ezt az időt, előfordulhat, h nappal szobatiszta lesz ugyan, de ágy-tiszta csak rá körülbelül 1-2 évre.
Általában 3 éves korra kell szobatisztának lenniük, és akkora kell egyedül enniük is.
Tenyleg nincs olyan, hogy kell.
A nagyobbik fiam peldaul nem volt meg nyolc honapos, amikor mar egyedul evett. Feldaraboltam az etelt (foleg a tizorait, illetve delutan a gyumolcsoket) es siman felcsipegette, megragta. Hajlandosagot mutatott ra, imadott enni, kiprobaltam es nagyon tetszett neki.
O tapszeres volt szuletesetol kezdve, gondolom ez azert sokat szamit abban, hogy mikortol isznak egyedul a babak, hiszen amelyik gyerek hozza van szokva a cumisuveghez, az nyilvan gyakorlottabb. Kanallal masfel evesen kezdett enni egyedul tobb-kevesebb sikerrel. Utana mar akkor sem lehetett etetni, ha jobbnak lattam volna.
O 7 honaposan mar megitta a tapszert, maganak akarta tartani es a vizet is itta csoros poharbol.
A kisebbik fiam kb ugyanilyen tempoban kezdett egyedul enni, inni.
A bilizest a nagyobbik nem kapkodja el, most mult ket eves, pisil bilibe, de napkozben nem jelzi, meg pelenka kell.
21 hónapos a kisfiam és most már kb. 2-3 hónapja iszik pohárból.
A bilizést nyárra hagyom, bár már sikerült neki belepisilni a nagy wc-be :D
Enni is eszik már egyedül kisebb- nagyobb sikerrel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!