Hogyan segítsek neki, hogy megtanuljon egyedül pohárból inni? Vagy még kicsi hozzá? (17 hónapos)
Korábban kellett volna elkezdeni az egyedül evés-ivás dolgot.
A fiam, jó épp zátonyon vagyok vele, és hasonlókat produkál, mint amit leírtál, de már 13hónaposan egyedül csőr nélkül ivott pohárból, próbálkozott az egyedül evéssel, 17hónaposan vígan evett szépen, ivott szépen(sőt pohárral a kezében sétált és nem borította ki...
Kicsi???
17 hónaposan szerintem már túl nagy is, már rég tudnia kellene legalább egyedül inni. Védőnő nem mondta? Nálunk már az 1 éves státuszon is kérdezték, hogy tud-e inni...
Szerintem meg ne izgulj, nem fog még 20 évesen is csőrös pohárból inni :o)
Próbálkozz vele többször, esetleg fürdés alatt, ott nem baj, ha kiönti, vagy legkésőbb tavasszal, nyáron biztos fog inni pohárból.
A fiam 14 hónapos, már 7 hónapos kora óta próbálkozom a pohárral nála, mostmár néha iszik szépen pár kortyot, de leginkább a nyakába önti. Ehhez nekem nincs türelmem, főleg, hogy amúgy is 3 váltás felső kell egy nap, mert csuron nyál lesz... mondjuk akkor már mindegy, hogy a vizet is odaönti... Szóval mi is próbálkozunk, ma az én poharamból kellett neki az almalé... üvegpohár, harapta, de 1-2-szer kellett mondani neki, hogy ne harapja, és megértette. Nem ment a nyakába. Nem tudom, hogy mikor fogok biztonsággal a kezébe adni poharat, de legkésőbb a bölcsibe majd úgyis látja a többieket....
Nem mindenkinek a gyereke iszik pohárból már 1 napos korától!
Én sem most kezdtem a tanítgatást, de azt látom nem érdekli túlzottan. Amit én iszom azt is meg szokta kóstolni. Ő nem önti a nyakába inkább a válla mögött hátradobja. Nem igazán az érdekelt, hogy kinek milyen ügyes a gyereke azt olvasom itt eleget.
Biztos nem voltam érthető, de az érdekelt, hogy másnak is volt-e ilyen problémája.
A védőnő szerint ha nincs kedve még, akkor felesleges erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!