Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elengednétek így a nagyszülőkhöz?

Elengednétek így a nagyszülőkhöz?

Figyelt kérdés

A volt férjem mondta, hogy elvinné a szüleihez a lányunkat.

4-7 napra, még nem tudja.

Amit tudni kell:

- 2,5 éves lesz a kicsi az esetleges utazás idején

- egy éve külön élünk, hetente max 2x jön, nehány órára

- elvinni nagyon ritkán szokta, akkor is 2-3 órára

- a nagyszülők több száz kilométerre laknak.

Még van időm átgondolni, én nem szeretném elengedni, de megígértem az apjának, hogy gondolkozom rajta.

Nektek mi a véleményetek?

2013. márc. 25. 18:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

én a férjemmel elengedném a fiamat több éjszakára a nagyszülőhöz, miattuk nem aggódnék csak magam miatt ;)

viszont így ahogy írod a körülményeket, 4-7 napra nem. 1-2 éjszakára még oké, ha az apja is ott van, de az 1 hetet soknak tartom elsőre úgy, hogy senkivel nincs napi kapcsolatban

2013. márc. 25. 19:53
 12/18 anonim ***** válasza:
Az én párom minden este velünk alszik, mégis ha fel kell az ennyi idős fiam és mondjuk a nappaliban vagyok, rögtön sIr és az apja alig tudja lenyugtatni, ezért én nem igazán engedném. Tudom, hogy nem megoldható, de valahogy szoktatni kéne.
2013. márc. 25. 19:56
 13/18 A kérdező kommentje:

A másik bajom meg éppen az, hogy soha nem voltam még ennyit külön a lányomtól. Talán nehány este volt csak, de reggel mindig ott voltam már. Meg egyszer voltunk esküvőn, akkor csak másnap délelőtt mentünk érte. Fogalmam sincs, én hogy viselném. :)

Egyébként mindig jó apának tartottam, maximálisan megbíztam benne. De mostanában érzem, hogy a dackorszakkal nem tud mit kezdeni. Ha a kicsi hisztizik, ő azonnal kiabál vele.

2013. márc. 25. 20:04
 14/18 anonim ***** válasza:
hát az enyémet tutit nem vinné,ha vele akar lenni maradjon vele itt,elérhető közelségbe.még ha szorosabb lenne a a kapcsolat talán,de azt is nagyon át kéne gondolnom,igy meg aztán amit leírtál,hát nem,én biztos nem engedném.
2013. márc. 25. 20:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Én nem merném elengedni, de nem azért mert nem bíznék az apában vagy a nagyszülőkben, hanem azért ,mert félnék, hogy mivel olyan helyen lenne ahol ritkán van, és olyan családtagokkal akiket nem rendszeres lát, egy idő után nem érezné jól magát és sírna utánam. Megszakadna a szívem, ha akárcsak telefonon keresztül hallanom kellene, hogy engem hív és nem vagyok ott. Tudom, hogy elváltatok, de nem lenne megoldható, hogy Te is elmenj velük? Vagy esetleg, hogy a közelbe utazz,és ha baj van, hamar ott lehess? Mivel szinte sose alszik úgy, hogy Te nem vagy ott, ezért a 4-7 nap nagyon soknak tűnik kezdetnek. A kislányt nem lehetne megkérdezni, hogy mit szól ehhez? Vagy még nem tudna válaszolni ilyesmire?
2013. márc. 25. 21:53
 16/18 A kérdező kommentje:

Ha őt kérdezném, biztosan azt mondaná az utolsó pillanatig, hogy megy. Aztán meggondolná magát.

Egyszer voltunk hárman is a nagyszülőknél a szétköltözés után, de az csúnya veszekedéssé fajult (a férjem új barátnője nem őrült, hogy hárman mentünk). Így ez nem megoldható.

Folyamatosan az motoszkál bennem, hogy jóformán nem is ismeri a gyereket már. Olyan sokszor van, hogy megkérdez teljesen alap dolgokat, amiket tudnia kellene. És ez rossz érzés.

2013. márc. 25. 21:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem először 1-2 éjszakára vigye,ha még nem volt külön akkor elég egyelőre aztán növelhetitek az éjszakákat,amúgy elengedném
2013. márc. 25. 22:40
 18/18 A kérdező kommentje:
Este gondolkoztam, talán először egy péntek-szombatot kellene betervezni, aztán ha jól érzi magát, max maradnak vasárnapig. Egy éjszakát meg csak elvan nélkülem is. Majd megbeszélem az apjával, ő mit gondol.
2013. márc. 26. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!