Kisfiam most kezdte az elsőt, és máris rengeteg problémánk van. Nem vele, hanem az iskolával. Mi a tapasztalotok elsős anyukák?
Hát ez elég rémes.A ruhákra azt tudom ajánlani-én is olvastam valahol-,h olyan helyre írd bele a nevét,amit nem lehet kivágni-tehát ne címkébe-.Nálunk saját fogast kaptak,oda van írva a nevük,olyan kis aranyosak,mindegyikük gondosan megjegyezte,és oda teszik a ruhájukat.:)Esetleg kérdezd meg hova tszik a talált holmikat,nálunk van egy nagy doboz,hátha-hátha megtalálod a pulcsit.
Délután a teremig megyünk értük,és a tanítónéni szól annak akiért jöttek,fél óra van amikor ott várnak,utána akiért nem jöttek,átviszik a napközibe.A rajzcuccok saját dobozban vannak,és a dobozok szekrényben.
Viszont igaz,h hál istennek nálunk nincs cigánygyerek az osztályban,az iskolában is csak 1-2,ebből nincsenek problémák.
A tanítónéni meg nem túl jó pedagógus.:(És nem túl jó ember.:(Ezzel viszont nem sok mindent tudsz kezdeni.:((Sajnálom a kisfiad.
Ez kritikán aluli. Tantónéni nemcsak buta (nem adott gyurmát) és nemtörődöm, de fél is. Semmi értelme, hogy értekezletig várj, ez egy lepratelep!
Szerintem azért nem lehet bemenni értük, mert annyi a lopás, hogy így akarják kizárni.
Ha felelősséggel meg akaroz alapozni a jövőjét, vidd el onnan, keress jó iskolát, okos tanítónénit! Még be tud illeszkedni a kisfiad!
Nincs más iskola a közeletekben? Mert akkor tényleg vidd el onnan. Vagy várj még 1-2 hónapot, és akkor próbálj beszélni a tanitónénivel, vagy az igazgatóval.
Szerencsére nem ismerős a helyzet, mert a mi iskolánk csodálatos, ráadásul cigány sem jár ide.
Mindent be kellett vinni a suliba, kis dobozban tárolják szekrényben, és mindenre, még az utolsó ceruzára is rá kellett irni a gyerek nevét. Benti cipőjük van az alsósoknak, a fiam is napközis, de a tanitónéni nagyon aranyos, elmondta első nap, hog megcsinálják a házit, akkor ő leláttamozta, ha nem csinálják végig, akkor hiányjelet tesz oda. A terembe felmehetek a gyerekért, 4-ig van napközi, aztán bezár a bazár.
Tényleg nem jó a helyzeted, de azt is meg lehet érteni, hogy a tanitó kap majdnem 30 idegen gyereket, nem tud egyszerre mindenkire ugyanugy figyelni. A gyerek előtt pedig nem szabad szidni sem a tanitót, sem pedig az iskolát, mert akkor a kislelkével lesznek bajok.
Várj egy picit, és utána cselekedj. Legfeljebb beszélgess más anyukákkal, akiknek szintén a fiaddal jár a gyerekük, hogy nekik mik a véleményük.
És hogyhogy a cigányéba pottyant bele?
És te miért nyúkáltál a kislány zárt zsákjában?Mert cigány,ezért megteheted?
Remélem nem ilyen stílusban tetted fel a tanítónőnek is a kérdést.Mert akkor ne csodálkozz,hogy lerázott.
Az Ő dolga,hogy ne tegyen különbséget a gyerekek között.
Node,nálunk a Tanítónéninek első dolga volt,hogy mindenkinek átnézte a cuccát,és személy szerint kis papíron megkeptuk,hogy mit kell még pótolnunk.Egyből szól,ha valami hiányzik.Ez így tiszta sor,a tiétek is megtehetett volna ennyit.
Az Én fiamtól,nem kell figyelmetlenebb,mégis eddig még mindene megvolt.Mindenére ráírtuk a nevét,megjelöltük stb..Erről felismeri.El van mondva hol várjon ránk ha késnénk,ne menjen sehova,stb.Mégis minden nap akad valami gubanc.Ez egy ilyen időszak,törödj bele.Muszáj megszokniuk,mert ez már valóban nem ovoda.
De amit a fiamtól sem tűrök az az,hogy pakolja a cuccait,így matat állandóan a táskájában órán is azzal a kijelentéssel,hogy nehogy a cigányok ellopják.Mert ugye szerinte minden cigány lop.Ezt hallotta mindenkitől a suliban meg az oviban.
Nem szeretem az ilyen kijelentéseket,és ez nem is igaz.
Kedves Okos Anyuka!
Februárban kérjen egy jelentkezési lapot és adja be egy tanítóképző főiskolára, végezze el, hátha Ön jobban fogja csinálni a dolgot, mint a ksifia tanítónénije. Én is pedagógus vagyok és mélységesen felháborít, ha Ön és az itt jelenlévő anyukák a pedagógusokat támadják, nem mindig őket kellene.Egy ilyen idős gyerek már igenis vigyázhatna a dolgaira, meglepő számomra, hogy sokszor 4 pulcsi közül azt sem tudta a gyerek (volt jópár ilyen), hogy melyik az Övé - érdekes.
szerintem ha van lehetőségetek akkor keressetek másik iskolát milyen pedagógus az ilyen aki ilyet mond egy szülőnek és főleg ha lopnak is és ezt nem tudják kezelni
hidd el jobb nem lesz az évek során csak rosszabb keressetek jobb közösséget de tudod az a helyzet hogy manapság már csak az megy tanárnak akit máshova nem vettek fel szóval a legalja
Kedves Okos Pedagógus!
Ha maga is ilyen módon oktat és nevel mint az itt leírt tanítónéni,akkor nem csodálom,h semmi kivetnivalót nem talál benne.Érdekes módon vannak olyan pedagógusok,akik ellen nincsenek ilyen kirohanások,akiknél nem történik ilyesmi.Talán ők csinálják jól,nem lehetséges? Az én gyerekem két tanítónénije is igazi PEDAGÓGUS,aki szeretettel és törődéssel neveli a gyerekeket.Nem bosszantó kis izének tartja őket,akiket jobb minél kevesebbet látni,és a legjobb,ha nem történik velük semmi baj,mert még véletlenül a hivatását kéne gyakorolnia.
Kedves 22:56!
Nem ilyen módon nevelek, ahogy a fent említett 2 pedagógus, sőt! Ha ismerne örülne, ha hozzám járna a gyermeke, ebben biztos vagyok és nem nagyképűségből mondom. azon pedagógusokhoz tartozom, akik már gyerekkoruktól készültek erre a pályára és nagyon sokan vagyunk - sajnos a kollégák között is -akik nem erre a pályára valók, de az is minősíthetetlen, ahogy egyes Anyukák beszélnek a tanárokról, sajnos ezért tartunk itt - a legalja jelzőt pedig kikérem magamnak és közeli barátaim nevében is, akik lelkiismeretesen végzik a pályájukat. Nap mint nap találkozom -e problémával, igaz most GYESEn vagyok, de a férjem pedagógus, abból a fajtából való, aki még 5 év után is tisztességgel naponta órákat készül a következő napjára és komolyan veszi a feladatát és ezt nem elfogultságból mondom, bár abból amit átad csak egy töredékét kapja vissza. Ma például 9. osztályban szülőit tartott, a 30 gyerek szülei közül kb. 15-en voltak jelen - ez mindent megmagyaráz. Legyenek szívesek ne csak a tanárokban keressék a hibát, lehet, hogy ezek a tanítónők nem a legnagyszerűbbek , de a cigányozás, fattyúzás sem helyénvaló, annak ellenére, hogy valaki szociológiát, és pszichológiát tanult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!