Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagycsoportosok szülei,...

Nagycsoportosok szülei, nálatok jellemző, hogy mennek az au.31ig 6 évesek szept. Től iskolába ahogy ezt most erőltetik "odafentről"?

Figyelt kérdés
Mert felénk (nagy város) jópár oviból hallom/hallottam hogy történnek a nevelési tanácsadó által a vizsgálatok és megkérdezik a szülőt akarja e hogy menjen a gyerek és ha nem akarja akkor nem kell menjen. Ezzel csak az a gond, hogy így nem tudnak elegendő gyereket" kiszórni" viszont a 3 éveseket meg ugye felveszik óvodába ettől a kiscsoportosok (is) 30 körüli létszámmal lesznek. Nem értem akkor minek kell a 3 éves kortól kötelező óvoda ha HELY az nincs, a 6 évesek meg ugyanúgy nem mennek mint eddig? Most ennek az egésznek mi volt az értelme?
2013. márc. 24. 14:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

De igen, azért vannak /lesznek többen mert kötelező vinni a 3 éveseket akiket eddig nem volt kötelező sokan otthon maradtak (meg mondták is hogy maradjanak otthon) ha anyuka a kisebbel otthon volt pl.

Mivel nem lesz több csoport (nincs rá HELY, óvónők és dadusok) ezért a meglévő csoportokat variálják át nem csak a vegyes csoportnál hanem a sima kiscsoportnál középsőnél nagycsoportnál is. Ezt nem én mondom hanem az óvodavezetők mondták (dehát logikus is) a nagyobb gyerekem csoportjában is eddig csak 5 évesek voltak most 4 évesek is lesznek és ez sima középső. Szóval úgy osztogatják a gyerekeket hogy mindenhova jusson pár fővel több.

Ez a "fújás egymásra" meg teljes hülyeség mivel egy épeszű ember tudja hogy NEM a szülő hozta a törvényt akinek 6 éves gyereke van mondjuk meg nem is az akinek 3 éves, tehát ezért "fújni" egymásra maximum gyenge értelmi képességűek esetében lehetséges...Akik nem látnak tovább az orruknál.

Én sem azért írtam ki a kérdést hogy szégyellje magát aki nem küldi iskolába mert én se küldeném a gyerekemet ha úgy látnám jónak.

2013. márc. 25. 10:04
 12/14 anonim ***** válasza:
Kicsik oldalàrol se értem a dolgokat,mert idáig is akit akartak viték oviba,akit nem azt nem.vagy csak 5 évesen.
2013. márc. 25. 10:21
 13/14 zabmester ***** válasza:

A fiam csoportjában öt olyan gyerek van, akit ez érint, ők mind mennek ősszel iskolába. Mondjuk ott a többség tavaszi, nem nyári gyerek, a tavasziaknál meg szerintem ez nem annyira mérvadó, simán hatévesek, mire mennek. Én legalább is így emlékszem vissza a saját iskolábamenetelemre is, én is tavaszi vagyok, mentem is hatévesen suliba, ez akkor nem volt senkinek sem fura :)

A fiamat nem érinti ez most, mert ő őszi, szóval majdnem hét lesz már, mire megy. Na, ő meg ki van akadva, hogy az xy "bezzeg mehet iskolába", ő meg nem.

2013. márc. 25. 10:43
 14/14 A kérdező kommentje:
12 es felénk pl. nem. Hiába volt 3 valaki vagy akár majdnem 4, ha otthon van a szülő akkor nem mehetett semmiképp (helyhiány miatt) jó ha 4-4.5 évesen bevették és akkor is csak délelőttre. Szóval van ahol ez gond volt a helyhiány miatt. És a hely az persze nem lett több, csak a törvény jött be.
2013. márc. 25. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!